Ανοιχτό άφησε ο Πάνος Καμμένος το ενδεχόμενο διεξαγωγής τριπλών εκλογών τον Μάιο, ενώ επανέλαβε την απειλή αποχώρησης από την κυβέρνηση, διαμηνύοντας πως όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών θα τηρηθεί η κομματική πειθαρχία.

Ads

Μιλώντας στο 3ο τακτικό συνέδριο της νεολαίας των ΑΝΕΛ, ο αρχηγός του κόμματος και υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτίμησε ότι είναι πιθανόν να διεξαχθούν «όλες οι εκλογές μαζί», ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα προσδώσει ιδιαίτερο βάρος στις εθνικές και στις ευρωπαϊκές εκλογές.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Μακεδονικό, λέγοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών επέφερε διχασμό και είχε αρνητικές επιπτώσεις σ’ όλα τα επίπεδα. Όσον αφορά για την ψήφιση της, είπε ότι οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία και θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, μην επιτρέποντας σε κανέναν να «χρησιμοποιήσει» τους ΑΝΕΛ.

Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να στηρίξει μια πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας εναντίον της κυβέρνησης, ενώ κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να δεσμευτεί ότι δεν θα δεχθεί καμία λύση, η οποία θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

Ads

Απευθυνόμενος τέλος, προς το εσωτερικό του κόμματος, κάλεσε όσους βουλευτές διαφωνούν, να παραδώσουν την έδρα τους και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δέσμευση του κ. Τσίπρα σχετικά με τη μη συμμετοχή υποψήφιων των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.