«Ήταν έκπληξη, δεν το είχαμε συζητήσει», είπε  ο Γιώργος Καμίνης για την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να τον ορίσει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ στις προσεχείς εθνικές εκλογές, κάτι που οδήγησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην έξοδο του κόμματος.

Ads

Ερωτηθείς αν η αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου θα στοιχίσει στο κόμμα, ο Γιώργος Καμίνης ανέφερε: «Ο Βενιζέλος από τη στιγμή που επιλέγει να μην συμμετάσχει μαζί μας, αφαιρεί από τη δύναμή μας». Σε ερώτηση αν σκέφτηκε να παραιτηθεί μετά το σύγκρουση που σημειώθηκε στο εσωτερικό του κόμματος, σημείωσε «εγώ δεν παραιτούμαι από θέσεις ευθύνης, τόσο σημαντικές. Μου ανατέθηκε αυτή η τιμητική θέση και θα το πάω μέχρι τέλους, όπως κάνω πάντα».

Παράλληλα εκτίμησε πως το ΚΙΝΑΛ θα πετύχει καλύτερα ποσοστά στις εθνικές από τις ευρωεκλογές, καθώς όπως είπε «δεν κρίνονται (τα ποσοστά) από την παραμονή ή την αποχώρηση του κ. Βενιζέλου, με όλον τον σεβασμό». Το ΚΙΝΑΛ δεν θα γίνει «συμπλήρωμα κανενός» και υπογράμμισε ότι το κόμμα θα έχει αυτόνομη πορεία, κατέληξε, σε αντίθεση με τον κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ.