Με χθεσινή της ανακοίνωση η αστυνομία, απαγορεύει στην τρανσοφεμινιστική συνέλευση Καμία Ανοχή την αντιφασιστική, αντιομοφοβική, αντιεθνικιστική συγκέντρωση, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα Κυριακή στις 10.30 το πρωί στο Σύνταγμα. Η συγκέντρωση αυτή, ήταν η απάντηση στο συλλαλητήριο κατά του γάμου και τεκνοθεσίας ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί κανονικά σήμερα στις 15.00 στο Σύνταγμα και το διοργανώνουν ορθόδοξα Χριστιανικά σωματεία και σύλλογοι υπό τη στέγη της Εστίας Πατερικών Μελετών.

Ads

Η αστυνομία αποδίδει την απόφαση στο ότι «οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020» όπως γράφει στην ανακοίνωση που δημοσιεύεται παρακάτω.

«Λίγες ώρες πριν την πραγματοποίηση της κινητοποίησης, κυβέρνηση και μπάτσοι απαγορεύουν την αντιφασιστική αντιομοφοβική συγκέντρωση που καλεί η τρανσφεμινιστική συλλογικότητα Καμία Ανοχή και μας απαγορεύουν και οποιαδήποτε άλλη συνάθροιση στο μισό λεκανοπέδιο, ενώ αναφέρουν πως επιτρέπουν την “προγραμματισμένη συνάθροιση που έχει γνωστοποιηθεί νομίμως”. Επιτρέπουν δηλαδή στον ελληνορθόδοξο φασιστικό εσμό να κατακλύσει την Αθήνα και να ξεράσει ρατσισμό, εθνικισμό και ομοφοβία. Η κυβέρνηση που κατεβάζει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η ίδια απαγορεύει τη φεμινιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα για να μη χάσει από την αγκαλιά της φασίστες και παπαδαριό. Και αυτό ακριβώς δείχνει τα όρια της πολιτικής τους και του δήθεν προοδευτικού νομοσχεδίου τους» γράφει στην ανακοίνωσή της η Καμία Ανοχή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της συνέλευσης «Καμία Ανοχή»

Ads

Παράνομη η φεμινιστική κινητοποίηση και νόμιμη η μάζωξη των φασιστών.

“Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την 11-2-2024 και ώρα 10:30 στην Πλατεία Συντάγματος από μέλη της συλλογικότητας «Καμία Ανοχή»”

Λίγες ώρες πριν την πραγματοποίηση της κινητοποίησης, κυβέρνηση και μπάτσοι απαγορεύουν την αντιφασιστική αντιομοφοβική συγκέντρωση που καλεί η τρανσφεμινιστική συλλογικότητα Καμία Ανοχή και μας απαγορεύουν και οποιαδήποτε άλλη συνάθροιση στο μισό λεκανοπέδιο, ενώ αναφέρουν πως επιτρέπουν την “προγραμματισμένη συνάθροιση που έχει γνωστοποιηθεί νομίμως”. Επιτρέπουν δηλαδή στον ελληνορθόδοξο φασιστικό εσμό να κατακλύσει την Αθήνα και να ξεράσει ρατσισμό, εθνικισμό και ομοφοβία.

Η κυβέρνηση που κατεβάζει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, η ίδια απαγορεύει τη φεμινιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα για να μη χάσει από την αγκαλιά της φασίστες και παπαδαριό. Και αυτό ακριβώς δείχνει τα όρια της πολιτικής τους και του δήθεν προοδευτικού νομοσχεδίου τους.

Δεν περιμέναμε αυτή την ανακοίνωση και ουσιαστικά την απειλή για συλλήψεις, για να μάθουμε πως κυβέρνηση, μπάτσοι, φασίστες και παπαδαριό πάνε χέρι χέρι. Ξέρουμε ποια είναι τα πρόσωπα του κράτους που μας καταπιέζει, και τους έχουμε ονομάσει κι εμείς, χρόνια τώρα, στις δικές μας ανακοινώσεις ως εχθρό μας.

Η συγκέντρωση μεταφέρεται στην Πλατεία Βικτωρίας, στις 3, αύριο Κυριακή 11 Φεβρουαρίου.

Καλούμε όλο το φεμινιστικό, τρανσφεμινιστικό, κουήρ και ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα, τις αντιφασιστικές και μεταναστευτικές συλλογικότητες και συντονισμούς, τις αριστερές και αναρχικές συνελεύσεις, οργανώσεις και καταλήψεις, το φοιτητικό κίνημα που βρίσκεται ήδη σε αγώνα και ξέρει καλά από κρατική καταστολή, αλλά και κάθε άνθρωπο που νιώθει την ανάγκη να μην παραχωρήσει κι άλλο χώρο στη ρατσιστική, εθνικιστική, ομοφοβική, τρανσφοβική και μισογυνική ρητορική και πρακτική τους.

Να υπερασπιστούμε μαζί τις ζωές μας στο δρόμο.

Περήφανα.

Πάντα τρανσφεμινιστά και πάντα αντιφά.

H ανακοίνωση της αστυνομίας

Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2024

Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης την 11-2-2024 και ώρα 10:30 στην Πλατεία Συντάγματος από μέλη της συλλογικότητας «Καμία Ανοχή» η οποία έχει εξαγγελθεί ενάντια σε προγραμματισμένη συνάθροιση που έχει γνωστοποιηθεί νομίμως σύμφωνα με τα προβλεπόμενα άρθρα του Ν.4703/2020 και του Π.Δ. 73/2020 και από ώρα 06:00’ της 11-2-2024 έως 23:59’ της 11-2-2024 κάθε δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης σχετικής με την ανωτέρω «αντισυνάθροιση» στο αστικό δίκτυο που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους:

Λεωφ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λεωφ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού – Λαγουμιτζή – Π. Τσαλδάρη – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λεωφ. Αλεξάνδρας.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται, αφενός, καθώς οι οργανωτές δεν γνωστοποίησαν στην κατά τόπο Αστυνομική Αρχή, την πρόθεσή τους να καλέσουν το ευρύ κοινό να συμμετάσχει, σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ως οφείλουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 & 2 του Ν.4703/2020 και του άρθρου 3 του Π.Δ. 73/2020, κι ως εκ τούτου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία της ισχύουσας νομοθεσίας περί δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και αφετέρου από τη διεξαγωγή της εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην συγκεκριμένη περιοχή, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων του σημείου πραγματοποίησής της.