Μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Νερατσούλες και Σκοπός. Σε ένα εξαιρετικά δύσβατο σημείο εξακολουθεί να καίει η φωτιά στην περιοχή Ροδινών Ηλείας, κοντά στη Ζαχάρω.

Ads

Στη Ζάκυνθο βρίσκεται μεγάλη πυροσβεστική δύναμη για να περιορίσει την έκταση της φωτιάς. Η φωτιά κάει μόλις λίγα χιλιόμετρα από την πόλη της Ζακύνθο. Δεν κινδυνεύουν κατοικίες.

Στην περιοχή Ροδινών Ηλείας, κοντά στη Ζαχάρω, η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις όλο το βράδυ κατάφεραν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες και με τη βοήθεια των καιρικών συνθηκών που επικρατούν αυτή την ώρα (άπνοια), η φωτιά έχει περιοριστεί στο συγκεκριμένο σημείο.

 

Μετά από καιρό, μειωμένος είναι σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών, όπως φαίνεται στον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: 

Συλλήψεις για εμπρησμό  

Την πόρτα της ανακρίτριας Κέρκυρας, αναμένεται να περάσουν την Τρίτη, τρεις νεαροί Ρομά 25, 30 και 32 ετών αντίστοιχα που κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση.

Οι τρεις νεαροί κατηγορούνται σύμφωνα με τις δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ευθύμη Γεωργακόπουλου, για το χθεσινό εμπρησμό σε αγροτική περιοχή στο λιβάδι Ρόπα.

Οι τρεις νεαροί ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη. Κρατούνται αυτή την ώρα στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας.

Στην Πρέβεζα συνελήφθη 33χρονος, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση και κατ’ εξακολούθηση σε αγροτοδασικές εκτάσεις στις περιοχές Σούσαλη και Ζαλόγγου, οι οποίες εκδηλώθηκαν στις 7 και στις 19 Αυγούστου.