Με γενικά καλές καιρικές συνθήκες και κύριο χαρακτηριστικό τη συνεχή άνοδο της θερμοκρασίας, αναμένεται να κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Ads

Πιο αναλυτικά, αναμένεται ηλιοφάνεια που θα εναλλάσσεται με αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα από τη Μεγάλη Τετάρτη (28/04).

Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζεται η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται έως και το Μέγα Σάββατο (01/05) σε 5 επιλεγμένες πόλεις της χώρας. Όπως φαίνεται σε αυτή, σε αρκετές περιοχές η μέγιστη θερμοκρασία από τη Μεγάλη Παρασκευή (30/4) κι έπειτα θα πλησιάσει ή ακόμη και θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

image

Ads

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για όλες τις μέρες της Μ. Εβδομάδας:

► Μ. Δευτέρα 26-04-2021

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 και στα Δωδεκάνησα έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

► Μ. Τρίτη 27-04-2021

Αραιές νεφώσεις που τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση που γρήγορα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς,βαθμιαία όμως θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

► Μ. Τετάρτη 28-04-2021

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί στα βόρεια 3 με 5, στα νότια 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα νότια.

► Μ. Πέμπτη 29-04-2021

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια.

Μ. Παρασκευή 30-04-2021 και Μ. Σάββατο 01-05-2021

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα πελάγη 5 τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση το Μεγάλο Σάββατο. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.