“Τύχη βουνό” οι μαθητές και οι καθηγητές στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας, καθώς την ώρα που βρίσκονταν σε διάλειμμα, έπεσαν σοβάδες από την οροφή αίθουσας διδασκαλίας, πάνω στα θρανία.

Ads

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Mega, όταν οι μαθητές του δεύτερου τμήματος της Γ’ λυκείου, επέστρεψαν στην τάξη τους αντίκρισαν ένα τμήμα της οροφή να βρίσκεται κομματιασμένο επάνω στα θρανία τους. Για καλή τύχη όλων δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε καθηγητή, ούτε μαθητών.

Η αίθουσα αμέσως αποκλείστηκε και ακολούθησε έλεγχος από μηχανικούς του Δήμου, ενώ οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε όλες τις τάξεις του σχολείου, αναφέρει το messinialive.gr.

Το περιστατικό συνέβη στο τμήμα Γ2 του 1ου ΓΕΛ Καλαμάτας κατά τη διάρκεια του 3ου διαλείμματος νωρίτερα τη Δευτέρα (29.11.2021).

Τι απαντά ο Δήμος:

Σήμερα, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 κατά τη διάρκεια του τρίτου διαλείμματος, από την οροφή του τμήματος Γ2 (όροφος), αποκολλήθηκε τμήμα των επιχρισμάτων της οροφής, στο 1ο ΓΕΛ.

Ads

Άμεσα μετά το περιστατικό πτώσης σοβά στην αίθουσα του 1ου ΓΕΛ, αρμόδιοι τεχνικοί υπάλληλοι του Τμήματος Συντήρησης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών προέβησαν σε επιτόπια αυτοψία.

Σύμφωνα με την Δ.Τ.Υ., κατά την ανωτέρω αυτοψία πρόκυψε ότι η αποκόλληση σε επιφάνεια περίπου 2 τ.μ., οφείλεται σε ελλειμματική πρόσφυση του σοβά με την πλάκα οροφής από ωπλισμένο σκυρόδεμα, κατά το στάδιο κατασκευής του κτίσματος.

Για λόγους ασφαλείας η αίθουσα αποκλείστηκε ως προς τη λειτουργία και θα ακολουθήσει άμεσα έλεγχος του συνόλου της επιφάνειας της οροφής.

Αντίστοιχος έλεγχος θα πραγματοποιηθεί και στους υπόλοιπους χώρους του Σχολείου. Ανάλογα με τα αποτελέσματα του ελέγχου θα ακολουθήσουν εργασίες αποκατάστασης.