Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές της Αττικής λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, ενώ αρκετές είναι επίσης οι περιοχές που έχουν μείνει χωρίς νερό.

Ads

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική  διακοπές ρεύματος καταγράφονται στις περιοχές της Αττικής: Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Φιλαδέλφεια, Εκάλη, Μαρούσι, Άνοιξη, Διόνυσος, Δροσιά, Καπανδρίτι, Μενίδι, Πάρνηθα, Αυλώνας, Μαλακάσα, Κάλαμος, Μαρκόπουλο Ωρωπού, Ροδόπολη, Σταμάτα, Βασιλικά Σαλαμίνας και Σκαραμαγκάς.

Μεγάλα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και στην Εύβοια, όπου οι περιοχές από το κεντρικό τμήμα έως και το βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας εξακολουθούν να έχουν μεγάλα προβλήματα ηλεκτροδότησης. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι δυο χωριά στη Βόρεια Εύβοια, η Αγία Άννα αλλά και η Κερασιά, μπαίνουν στο τρίτο 24ωρο «βυθισμένα» στο σκοτάδι. Σημειώνεται πως δύο ηλικιωμένοι με μηχανική υποστήριξη σε χωριά της Εύβοιας έχασαν τη ζωή τους, εξαιτίας της διακοπής ρεύματος, το τελευταίο 24ωρο. 

Σε ό,τι αφορά τις διακοπές στην υδροδότηση, σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ, αυτές εντοπίζονται σε Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Βύρωνα, Γλυκά Νερά, Κηφισιά, Πεντέλη, Περιστέρι, Φιλοθέη, Χολαργό. Τέλος, πρόβλημα φαίνεται πως υπάρχει και στη λειτουργία αντλιοστασίων σε περιοχές όπως το Ψυχικό, τα Γλυκά Νερά, η Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη η Αγία Παρασκευή και η Άνοιξη. 

Ads

Περίπου 250.000 νοικοκυριά έμειναν τις τελευταίες ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και για πάνω από 24 ώρες, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος, σε παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι η κατάσταση επαναξιολογείται διαρκώς αλλά παραμένει δύσκολη, όσον αφορά τις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών.