Δύο ηλικωμένοι με μηχανική υποστήριξη έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της διακοπής ρεύματος στην Εύβοια, ένας ακόμη άνθρωπος, ηλικίας 56 ετών, έφυγε από ανακοπή καρδιάς εγκλωβισμένος σε ποιμνιοστάσιο στο Οροπέδιο Λασιθίου, ενώ μια ηλικιωμένη γυναίκα πέθανε στο Γαλάτσι, καθώς το ασθενοφόρο δεν κατάφερε να προσεγγίσει το σπίτι της λόγω χιονιού. 

Ads

Ο ένας ηλικιωμένος που έχασε τη ζωή του στην Εύβοια είναι ένας 73χρονος στην περιοχή Μουρτιάς Ελυμνίων, ο οποίος υποστηριζόταν από οξυγόνο. Ο άτυχος άνδρας έχασε την ζωή του όταν από την διακοπή ρεύματος στο σπίτι του σταμάτησε το μηχάνημα να λειτουργεί.

Νωρίτερα ένας ακόμη άνθρωπος, ένας 80χρονος που κατοικούσε στο χωριό Τρούπι της Εύβοιας, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, πέθανε επίσης όταν λόγω της διακοπής ρεύματος από χθες στην περιοχή, δε λειτουργούσε η υποστήριξη της αναπνοής του από μπουκάλα οξυγόνου. Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρξαν πολλές εκκλήσεις για βοήθεια, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, λόγω της κακοκαιρίας και της απομακρυσμένης τοποθεσίας του χωριού.

Σημειώνεται πως στην Εύβοια υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση κυρίως σε χωριά από το κεντρικό τμήμα έως το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Αγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά τμήματα της Ιστιαίας. Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο.

Ads

Επιπλέον, μια ηλικιωμένη γυναίκα στο Γαλάτσι έχασε τη ζωή της καθώς παρότι ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, δεν κατάφερε να προσεγγίσει το σπίτι της λόγω χιονιού μολονότι είχε αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τέλος, ένας 56χρονος στην Κρήτη πέθανε εγκλωβισμένος από ανακοπή καρδιάς. Άτομο που βρισκόταν μαζί του ειδοποίησε για βοήθεια, ωστόσο η έγκαιρη πρόσβαση του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής κατέστη αδύνατη λόγω των καιρικών συνθηκών, με τον 56χρονο να χάνει τελικά τη ζωή του εγκλωβισμένος στο ποιμνιοστάσιό του στο Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου.