Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται για ακόμη μια φορά μέσα σε λίγες ημέρες ο Βόλος.

Ads

Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ υπάρχουν εγκλωβισμένοι στον Κραυσίδωνα, ανάμεσά τους και η δημοσιογράφος που ετοιμαζόταν να μεταδώσει το ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων.

Επίσης υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους σε καταστήματα αλλά και στην περιοχή Αλυκές.

Λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ ο Βόλος βυθίστηκε στο σκοτάδι, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο taxydromos.gr.

Ads

Μηνύματα από το 112 εστάλησαν στους κατοίκους: «με απόφαση της ΕΛΑΣ απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στον δρόμο Μηλίνας-Τρικερίου στο Νότιο Πήλιο όπως και στην περιοχή από το Ριζόμυλο προς τα Κανάλια.

Μέσα στην πόλη του Βόλου έχει ανέβει και πάλι επικίνδυνα η στάθμη στον χείμαρρο Κραυσίδωνα, ενώ πλημμυρισμένες είναι οι περιοχές Παλαιό Λιμεναρχείο, η Παπαδιαμάντη στο κέντρο από το Δημαρχείο μέχρι και τον κόμβο Αθηνών, η 2ας Νοεμβρίου και ο Αγιος Παντελεήμονας, ενώ άμεσος κίνδυνος υπάρχει και στο Νέο Δέλτα και το ίδρυμα ‘Ασπρες Πεταλούδες όπου απειλεί ο χείμαρρος Ξηριάς.

Στον παραλιακό δρόμο Βόλου-Αγριάς διακόπτεται περιοδικά η κυκλοφορία στις στροφές της Γορίτσας όπου έπεσαν βράχια και πέτρες από το βουνό, ενώ στα Λεχώνια και τα Πλατανίδια η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη από τις τεράστιες ποσότητες νερού που κατεβαίνουν από το Πήλιο .

Με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ανακοινώθηκε ότι Πέμπτη και Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλήμάτων προβλημάτων από τη νέα κακοκαιρία.