Σε διάφορα σημεία του Βόλου οι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει λόγω της κακοκαιρίας Elias, τη στιγμή που οι κάτοικοι ακόμα μετρούν τις πληγές τους μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Ads

Μάλιστα, με απόφαση του δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου, τα σχολεία της πόλης θα παραμείνουν κλειστά Πέμπτη και Παρασκευή.

Νωρίτερα εστάλη μήνυμα του 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων του Βόλου για απαγόρευση κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή, μετά από εντολή της ΕΛ.ΑΣ.

 

 

Με απόφαση της Αστυνομίας έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία οχημάτων στον δρόμο Μηλίνας- Τρικερίου στο Ν. Πήλιο, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων ενώ έχει πλημμυρίσει ο κόμβος της Αγρίας στα Αστέρια, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Κλειστή λόγω ζημιών που σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο είναι η επαρχιακή οδός Βόλου – Καναλίων, από το ύψος του 304 ΠΕΒ έως και το χωριό Κανάλια του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όπως γνωστοποίησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρ.Φεραίου, Δημήτρης Παλληκάρης.

Η αγωνία για την εξέλιξη της κακοκαιρίας Elias και τι αυτό θα συνεπάγεται είναι διάχυτη καθώς, όπως προβλέπεται, απόψε και αύριο νωρίς το πρωί αναμένονται βροχοπτώσεις με μεγάλη διάρκεια και ραγδαιότητα. Ανησυχία επικρατεί και για τη στάθμη του ποταμού Κραυσίνδωνα, η οποία ανεβαίνει επικίνδυνα, καθώς έχει στενέψει από τον όγκο των φερτών υλικών που έχουν εναποτεθεί από την προ 20ημέρου κακοκαιρία Daniel, όπως μετέδωσε νωρίτερα το thessaliatv.gr.

Στη «δίνη» της κακοκαιρίας Elias η Εύβοια

Η Εύβοια δοκιμάζεται από τις πρώτες πρωινές ώρες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ επίσης δεν έχει προλάβει να μετρήσει τις πληγές της από την κακοκαιρία Daneil. Έχει κομμένο τον κεντρικό οδικό άξονα από τη Νότιο προς τη Βόρεια Εύβοια λόγω κατολίσθησης στην περιοχή Δερβένι με τα μηχανήματα να εργάζονται πυρετωδώς για να απομακρύνουν τα μπάζα όμως στην περιοχή έχει κυριολεκτικά συγκεντρωθεί ένα ολόκληρο βουνό.

Επίσης πολλές περιοχές είναι χωρίς ρεύμα από τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ, βυθίζοντας στο σκοτάδι ολόκληρες περιοχές, αλλά και χωρίς νερό, ενώ η κυκλοφορία ακόμη και μέσα στα χωριά είναι πλέον επικίνδυνη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρέθηκαν στην Εύβοια με 28 οχήματα 50 πυροσβέστες και δύο ομάδες της ΕΜΟΔΕ όπως επίσης και μία ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με τον απαραίτητο εξοπλισμό και 1 άρμα δεν προλαβαίνουν πλέον τις εκκλήσεις που γίνονται, από αρκετές περιοχές, είτε για να σώσουν ανθρώπους και να τους απεγκλωβίσουν από διάφορα σημεία, είτε να παρέμβουν για την άντληση των υδάτων. Έτσι αποφασίστηκε η ενίσχυση των δυνάμεων με ειδικές ομάδες από τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

Μεγάλα προβλήματα στη Βόρεια Εύβοια λόγω της κακοκαιρίας Elias

Στην Βόρειο Εύβοια, στο Πευκί, την Ιστιαία και τις Ροβιές έχει μεταβεί ακτοπλοϊκά από την Γλύφα και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας για να συντονίσει από κοντά την παρέμβαση των δυνάμεων.

Τα φαινόμενα παραμένουν έντονα στην Ιστιαία και το Πευκί, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθητικά φαινόμενα, μικρής κλίμακας, ενώ οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που ξαφνικά βρέθηκαν εγκλωβισμένοι από τα νερά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μετεωρολογικός σταθμός στην Ιστιαία έχει καταγράψει ότι έπεσαν από τις πρώτες πρωινές ώρες 210 κυβικά μέτρα νερού ανά στρέμμα.

Στις Ροβιές οι κάτοικοι μιλούν για ολοκληρωτική καταστροφή καθώς μέσα στο χωριό πέρασαν 4 χείμαρροι που απλώθηκαν σε ολόκληρο το χωριό προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές.

Ο μετεωρολογικός σταθμός στη Λίμνη της Εύβοιας από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα έχει καταγράψει ότι έχουν πέσει πάνω από 230 κυβικά μέτρα νερού σε κάθε στρέμμα στην ευρύτερη περιοχή.