Η κακοκαιρία Elias σαρώνει την χώρα, όπου ήδη,  η Φωκίδα, η Εύβοια και η Φθιώτιδα δοκιμάζονται, ενώ σε πολλές περιοχές αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ads

Στην Λάρισα δοκιμάζονται τα χωριά του Δήμου Κιλελέρ τα οποία ζουν ξανά τον εφιάλτη καθώς έχουν χτυπηθεί και από την κακοκαιρία Daniel πριν από 20 ήμερες. Το μεσημέρι της Τρίτης εστάλη μήνυμα 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε Αρμένι και Σωτήριο.

Συγκεκριμένα, στο χωριό Σωτήριο, χτυπούν οι καμπάνες με σκοπό οι κάτοικοι να απομακρυνθούν, ενώ πριν από λίγο έλαβαν και μήνυμα στα κινητά του τηλέφωνα από το 112 με την οδηγία να απομακρυνθούν προς Λάρισα μέσω της Π.Ε.Ο Λάρισας – Βόλου, λόγω των έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

«Περιορίστε τις μετακινήσεις», ανέφερε νωρίτερα μεταξύ άλλων το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 σε κατοίκους στη Λάρισα.

«Αρμένι, Σωτήριο Λάρισας. Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) στην περιοχή σας‼️ Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».