Λίγο πριν τις 8.30 το βράδυ της Τετάρτης (6/9) έφτασε μήνυμα του 112 για περιορισμό των μετακινήσεων λογω της επέλασης της κακοκαιρίας Daniel και σε πολίτες της Αττικής.

Ads

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) στην περιοχή σας. Περιορίστε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε το σχετικό μήνυμα που έλαβαν από το 112 κάτοικοι σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σημειώνεται πως το κύμα κακοκαιρίας πλήττει με σφοδρότητα τις τελευταίες ώρες και την Αττική προκαλώντας σφοδρή βροχόπτωση αλλά και σοβαρά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας αλλά και κυκλοφοριακό έμφραγμα.

 

Δεν είναι λίγοι πάντως εκείνοι που ανήρτησαν βίντεο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ads

 

 

 

Πλημμυρικά φαινόμενα δημιουργήθηκαν στην Χαμοστέρνας και στην Κυψέλη ενώ αρκετές περιοχές έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης. Παράλληλα, κλειστός είναι και ο σταθμός μετρό στον Ευαγγελισμό εξαιτίας εισροής υδάτων στο ανώτερο επίπεδο του σταθμού από τις εισόδους.

 

 

Ακόμα, η κυκλοφορία στη Γραμμή 1 Μετρό (ΗΣΑΠ) διεξάγεται προσωρινά στα τμήματα Πειραιάς- Ταύρος & Ομόνοια- Κηφισιά, λόγω εισροής μεγάλης ποσότητας υδάτων στην τροχιά στο τμήμα Μοναστηράκι- Θησείο.

 

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της οδού Πειραιώς από την οδό Πέτρου Ράλλη εως και την οδό Χαμοστέρνας.

Επιπλέον, για τον ίδιο λόγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα, από το ύψος της εξόδου προς τη λεωφόρο Συγγρού.

Η Πυροσβεστική έχει λάβει δύο κλήσεις για άντληση υδάτων στον Πειραιά και συγκεκριμένα, τις οδούς Ζαΐμη και Τσαμαδού, ενώ, στο κέντρο της Αθήνας εντοπίζονται προβλήματα σε ορισμένους φωτεινούς σηματοδότες.

 

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα σε Μαγνησία, Λάρισα, Φθιώτιδα

 

Την ίδια στιγμή, εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση στην Θεσσαλία, όπου είχε διακοπεί νωρίτερα η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Το πλέον ισχυρό χτύπημα από την κακοκαιρία έχει δεχτεί η Μαγνησία, η οποία μετράει δύο νεκρούς και άλλους δύο αγνοούμενους, ενώ σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στη Λάρισα.

Ακόμη ένας αγνοούμενος έχει δηλωθεί συγκεκριμένα στο χωριό Πετρωτό του Δομοκού, καθώς η κακοκαιρία Daniel πλήττει πλέον την Φθιώτιδα, την Εύβοια, την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα αλλά και νομούς της Πελοποννήσου.

Μάλιστα, στη Λαμία έχει ήδη σταλεί μήνυμα 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων σε όλο τον Δήμο.

Συγκεκριμένα το μήνυμα του 112 αναφέρει πως «απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο Δήμο Λαμιέων Φθιώτιδας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

 

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Από την Πυροσβεστική υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε σήμερα Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η κακοκαιρία που ήδη προκαλεί ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί έως την Πέμπτη 07-09-2023, προκαλώντας πολύ μεγάλα ύψη βροχής.

Για σήμερα Τετάρτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  1. Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.
  2. κατά τόπους στη δυτική και νότια Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο.

Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παραμένουν σε Γενική Επιφυλακή. Καλούνται οι πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμοδίων Αρχών.