Με ιδιαίτερη σφοδρότητα συνεχίζει να πλήττει διάφορες περιοχές της χώρας η κακοκαιρία Daniel, η οποία έχει κόψει τη χώρα στα δύο, καθώς έχει κλείσει η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Ads

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας επισημαίνεται πως αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (προς Αθήνα και προς Θεσσαλονίκη), από τον Α/Κ Νίκαιας (χ.θ. 348+106) έως τη χ.θ. 321+580 (όρια Π.Ε. Λάρισας με Π.Ε. Μαγνησίας).

Τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. στην κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα θα εκτρέπονται στον Α/Κ Νίκαιας και, μέσω της περιφερειακής Οδού Τρικάλων, θα εισέρχονται στην Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων και ακολούθως στον αυτοκινητόδρομο Ε-65.

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες του Larissanet, από περιοχή κοντά στα διόδια Μοσχοχωρίου, λίγο μετά τη Λάρισα, προς Θεσσαλονίκη, καθώς, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, τα νερά έχουν φτάσει μέχρι το οδόστρωμα.

Ads

 

Πηγή φωτογραφίας: Larissanet

Πηγή φωτογραφίας: Larissanet

 

Πηγή φωτογραφίας: Larissanet

Πώς θα κινηθούν οι αμαξοστοιχίες

Λόγω των προβλέψεων για επιμονή και επιδείνωση των ισχυρών καιρικών φαινομένων, της διακοπής της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μεταξύ Λιανοκλαδίου – Λάρισας και των περιορισμών στις μετακινήσεις στην Εθνική Οδό (διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος της Λάρισας), οι αμαξοστοιχίες Intercity από τις 15:00 σήμερα και μέχρι νεωτέρας, θα κυκλοφορήσουν ως εξής:

Οι αμαξοστοιχίες από την Αθήνα (54 & 56) θα έχουν τελικό προορισμό το Λιανοκλάδι και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στην Αθήνα.

Αντίστοιχα, οι αμαξοστοιχίες από τη Θεσσαλονίκη (55, 57) θα έχουν τελικό προορισμό τη Λάρισα και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη.

Το τμήμα Λιανοκλάδι – Λάρισα – Λιανοκλάδι δεν θα εξυπηρετηθεί με λεωφορεία.

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο, όπως ανακοινώνονται από τις αρμόδιες αρχές, και θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση. Ευχαριστούμε το επιβατικό κοινό για την κατανόηση. Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Hellenic Train.