Την ώρα που η κακοκαιρία «Barbara» πλήττει τη χώρα, οι αρχές προχώρησαν σε αλλαγές, όπως το κλείσιμο σχολείων σε διάφορες περιοχές, καταστημάτων αλλά και δικαστηρίων, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.

Ads

Αναφορικά με τα σχολεία, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα σε Αττική (και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί), Λέσβο, Αχαΐα, Εορδαία, Καστοριά, Εύβοια, Φθιώτιδα, Κρήτη (Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, Δήμος Καντάνου-Σελίνου, Δήμος Ανωγείων), Φλώρινα, Γορτυνία, Βόλο, Καλάβρυτα.

Επίσης, με τηλεργασία θα εργαστούν σήμερα, Δευτέρα οι δημόσιοι υπάλληλοι, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών.
 
Σε εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, συνιστά την παροχή εργασίας εξ αποστάσεως σε περιπτώσεις όπου, με βάση τη φύση των καθηκόντων των εργαζομένων είναι αυτό δυνατό, αρκεί να μην διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών του Δημοσίου.

Παράλληλα, υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις όπου αυτό είναι εφικτό.

Ads

Όσον αφορά τα εμπορικά καταστήματα, θα παραμείνουν κλειστά στη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, ιδίως σε Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Σταμάτα, Δροσιά, Κηφισιά, Εκάλη, Θρακομακεδόνες, Λυκόβρυση, Κεφαλάρι, Αγία Παρασκευή, Αχαρνές, Μαρούσι, Πεντέλη, Νέα Ερυθραία, Βαρυμπόμπη, Τατόι, Πεύκη, Ηράκλειο, Χολαργό, Ολυμπιακό Χωριό, Παπάγου, Φιλοθέη, Ψυχικό, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία, Μελίσσια, Γέρακα, Παλλήνη, Σπάτα, Κορωπί και Μαρκόπουλο.

Αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023:

  • τα φαρμακεία,
  • τα καταστήματα τροφίμων και supermarket,
  • τα πρατήρια καυσίμων,
  • τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα.

Παράλληλα, απαγορεύεται από ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές.

«Παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στα καταστήματα που θα παραμείνουν κατ’ εξαίρεση ανοικτά με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο» σημειώνει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Ακόμη, κλειστά θα παραμείνουν Δευτέρα και Τρίτη τα Δικαστήρια της Περιφέρειας Αττικής (Αθηνών- Πειραιώς) και των Περιφερειακων Ενοτήτων Βοιωτίας (Θήβών- Λειβαδιάς) και Ευβοιας (Χαλκίδας) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Τέλος, κλειστές θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα οι λαϊκές αγορές σε όλους τους Δήμους της Αττικής τόσο για την προστασία των εμπλεκομένων στον κλάδο όσο και των καταναλωτών.