Υπέρ της δημοσιοποίησης της συμφωνίας που έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, για το δάνειο των 2 εκατ. ευρώ τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

Ads

«Άκουσα ότι ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά. Προφανώς, θεωρώ ότι θα συμπεριλαμβάνεται και αυτό» είπε ο κ. Κακλαμάνης, αναφερόμενος στο να δώσει στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων την συμφωνία ρύθμισης των υποχρεώσεών του με την DoValue, μιλώντας στο Kontra.

«Ο κ. Παπαθανάσης αντί να απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να δώσει στη δημοσιότητα τον διακανονισμό με τον οποίο «καθάρισε» με μόλις 50.000 χιλιάδες ευρώ για 2 εκατ. χρέος» είχε σημειώσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά την δημοσιοποίηση νέων στοιχείων για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται, ότι ο υφυπουργός Ανάπτυξης κατάφερε και πέτυχε κούρεμα των οφειλών του προς την Eurobank κατά 96,5%, δηλαδή σε απόλυτα νούμερα από τα 1.458.548,29 ευρώ που όφειλε το 2015 από τη σύμβαση ανοικτού αλληλόχρεου λογαριασμού που είχε υπογράψει ως εγγυητής, και με τους τόκους υπερημερίας να έχουν ανεβάσει την οφειλή σε 2,065 εκατ. ευρώ διακανόνισε (μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης που τον καταδίκασε για καταδολίευση δανειστών) ώστε να πληρώσει 50.000 ευρώ.

Ads

Το ποσοστό του κουρέματος αυξάνεται σε 97,53%, αν προστεθούν οι τόκοι υπερημερίας από το 2015 έως το 2020 που εκδόθηκε η πρωτόδικη απόφαση.