Υπεραμύνεται της στάσης της ΕΛ.ΑΣ. ως προς την ελλιπή -αν όχι ανύπαρκτη, όπως προκύπτει από τα γεγονότα- προστασία της 12χρονης, θύμα συστηματικών βιασμών και μαστροπείας στον Κολωνό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ads

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Θεοδωρικάκος ισχυρίστηκε ότι η ανήλικη χαίρει «διακριτικής προστασίας» από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ έστρεψε εκ νέου τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκεί που μένει το παιδί υπάρχει διακριτική παρουσία της αστυνομίας. Υπάρχει επικοινωνία του επικεφαλής της αστυνομίας με τους οικείους του παιδιού» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Mega, ενώ άφησε αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας:

«Παρακάλεσα να είναι όλοι πολύ προσεκτικοί και να μην χρησιμοποιούν το δράμα ενός παιδιού που κακοποιήθηκε με τόσο βάναυσο τρόπο σε κομματικές σκοπιμότητες. Η ΕΛΑΣ οφείλει να προσέχει την υγεία και την ασφάλεια του παιδιού στο βαθμό που την αφορά».

Διαβάστε σχετικά: «Πυρά» Θεοδωρικάκου σε Τσαπανίδου για την υπόθεση της 12χρονης [Βίντεο]

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ηεπίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε τη Δευτέρα (3/4) το 12χρονο κορίτσι φαίνεται πως δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός, καθώς η γιαγιά της ανήλικης υποστήριξε σε δηλώσεις της πως ήταν η τέταρτη επίθεση που δέχθηκε η 12χρονη μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι η αστυνομία δεν κάνει τίποτα για να την προστατεύσει.

Στα υπονοούμενα που αφήνονται από την ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την καταγγελία της 12χρονης για επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο μέσα στο σπίτι της, απάντησε η Ασπασία Ταραχοπούλου, μια εκ των συνηγόρων της οικογένειας του παιδιού, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Δεν έχουμε την ιατροδικαστική εξέταση. Πώς έγινε γνωστό ότι το τραύμα δεν είναι από μαχαίρι; Εγώ δεν το ξέρω επίσημα» είπε για τις διαρροές από την ΕΛ.ΑΣ. ότι από την εξέταση του ιατροδικαστή στην 12χρονη δεν προκύπτει ότι το χτύπημα στο χέρι της έγινε από μαχαίρι αλλά από μικρότερο αντικείμενο όπως η καρφίτσα ή διαβήτης.

Διαβάστε σχετικά: Δικηγόρος 12χρονης: Ούτε τα υπουργεία, ούτε η Δικαιοσύνη φρόντισαν για τη φρούρησή της

«Όλα τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί στην Αστυνομία, έχουν καταγραφεί και ζητήσαμε να αναλάβει κάποια μέτρα για την προστασία του παιδιού. Μάθαμε ότι περνούσε τακτικά από το σπίτι περιπολικό. Η θεία είπε ότι ποτέ δεν είχε δει περιπολικό, ενώ είχε ζητήσει να ληφθούν στοιχεία από κάμερες και ούτε αυτό έγινε», σημείωσε η δικηγόρος για να προσθέσει ότι η τελευταία επίθεση που καταγγέλλεται συνέβη αφού έγινε γνωστό ότι «το παιδί θέλει απεγνωσμένα να καταθέσει».