Ο Χάρης Τομπούλογλου παραμένει ισόβιο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ», όπως προκύπτει από απάντηση του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, σε σχετική ερώτηση βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Ads

 
Υπενθυμίζεται πως ο Χάρης Τομπούλογλου συνελήφθη επ’ αυτοφώρω  να λαμβάνει προσημειωμένα χρήματα ως μίζα για να μην κηρυχθεί έκπτωτη διαφημιστική εταιρεία η οποία είχε αναλάβει πρόγραμμα του νοσοκομείο μετά από διαγωνισμό.
 
Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη σε σχετική ερώτηση κατήγγειλε την καθυστέρηση της αντικατάστασης του Χάρη Τομπούλογλου από το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου.
 
Ο υπουργός Υγείας στην απάντησή του αναφέρει πως το Νοσοκομείο έχει υποβάλλει από τον Ιανουάριο αίτημα αντικατάστασης του Χάρη Τομπούλογλου  στη Διεύθυνση Κοινωφελών Περιουσιών της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών.
 
Η Διεύθυνση τον Ιανουάριο ζήτησε από το Γραφείο Νομικού Συμβούλου του υπουργείου Οικονομικών, να υποβληθεί αίτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι υφίσταται νόμιμος λόγος αντικατάστασης του μέλους του ΔΣ του Νοσοκομείου Χ. Τομπούλογλου. Προτείνει δε στη θέση του να διοριστεί ο Αθανάσιος Μπίνης.
 
Ο Αδωνις Γεωργιάδης αναφέρει ότι αναμένει την απόφαση του Πρωτοδικείου και την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με την εκλογή προέδρου, προκειμένου να εκδώσει απόφαση.