Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει η δημόσια ανάρτηση ρητορικής μίσους του εν ενεργεία αστυνομικού γενικού γραμματέα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου Κρήτης Γιώργου Μαρκογιαννάκη, μετά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Ευαγγελισμού κατά την οποία ένα άτομο τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται με σπασμένα πόδια και ρωγμώδη κατάγματα στην σπονδυλική του στήλη.

Ads

«Η διμοιρία μου τα κατάφερε πετάξαμε μετά από 22 χρόνια τους άπλυτους από τον Ευαγγελισμό στο Ηράκλειο. Γαμώ τα σπίτια σας βρωμιάρηδες η πόλη είναι δική μας. Καρκίνος στα σπίτια σας» έγραφε η ανάρτηση στο Facebook, που συνοδευόταν από φωτογραφία του ίδιου του αστυνομικού μπροστά από τη σφραγισμένη είσοδο του κτιρίου.

Πηγή: facebook/menoume.energoi

Σημειώνεται ότι το κτίριο «Ευαγγελισμός» τελούσε υπό κατάληψη για περισσότερα από 20 χρόνια και είναι ιδιοκτησίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Πρόκειται για ένα κτίριο που από το 1985 μέχρι το 2002 παρέμενε πλήρως εγκαταλελειμμένο, με τα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου να αναλαμβάνουν τις εργασίες αναστήλωσης και εξωραϊσμού, μετατρέποντάς τον σε έναν ελεύθερο πολιτικό χώρο πολιτισμού, αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης.

Ο εν λόγω αστυνομικός με παλαιότερη δημοσίευσή του, υποστήριζε ενεργά τη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, γεγονός που δεν επηρέασε την παραμονή του στο αστυνομικό σώμα.

Ads

H διακίνηση της -τουλάχιστον χυδαίας- ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται να «θορύβησε» τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, η οποία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης ανακοινώνεται ότι σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον ηλεκτρονικό Τύπο, τα οποία περιέχουν δηλώσεις-σχόλια υβριστικού και απαξιωτικού περιεχομένου από προσωπικούς λογαριασμούς αστυνομικών που αφορά την επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου του Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο που πραγματοποιήθηκε την 30.09.2023, όπως προέκυψε κατά δήλωση των αστυνομικών οι προσωπικοί τους λογαριασμοί έχουν παραβιαστεί από άγνωστο δράστη και ως εκ τούτου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Για το λόγο αυτό σχηματίζεται ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης».

O Γιώργος Μαρκογιαννάκης δεν διαψεύδει τη συγκεκριμένη ανάρτηση, ωστόσο φέρεται να ισχυρίζεται πως πρόκειται για προϊόν παραβίασης του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook.…χακαρίσματος.