Ότι με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την προστασία της κοινωνικής ειρήνης και όλων ανεξαιρέτως των προσώπων τα οποία προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική καταγωγή» στην Ελλάδα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διαρκή Ιερά Σύνοδος, χωρίς να αναφέρεται σε ταυτότητα φύλου και σεξουαλικό προσανατολισμό. Παράλληλα, ζητά να προστεθεί στη λίστα με τα αδικήματα που θα προβλέπει το νομοσχέδιο, με «ρητή και ειδική μνεία», η άρνηση των γενοκτονιών των Ελλήνων Ποντίων και των Χριστιανών της Μικράς Ασίας.

Ads

Επίσης, «αναμένει την υλοποίηση της σχετικής πρόσφατης διαβεβαιώσεως του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης προς αυτή την κατεύθυνση».

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος έχει δεινοπαθήσει από διωγμούς αλλοθρήσκων, αλλά και από κηρύγματα μίσους προερχόμενα από αντορθόδοξα θρησκευτικά μορφώματα γνωστών αιρετικών προπαγανδών, που προσπαθούν με μύριες παράνομες μεθόδους να αποσπάσουν τους ορθοδόξους Χριστιανούς από τη Μητέρα Εκκλησία, η οποία κηρύσσει επί αιώνες, αλλά και τώρα, την αγάπη, την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών, χωρίς να ενοχλεί κανένα»,  αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

Σημειώνεται ότι τέσσερις μητροπολίτες, οι Πειραιώς Σεραφείμ, Γόρτυνος Ιερεμίας, Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς και Κυθήρων Σεραφείμ είχαν αποστείλει προ ημερών επιστολές στον πρωθυπουργό, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Εχθές, υπέρ του στιγματισμού των ομοφυλόφιλων τάχθηκε ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος.

Ads