Mετά τους μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ, Γόρτυνος Ιερεμία Κυθήρων Σεραφείμ και Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά, που την περασμένη εβδομάδα χαρακτήρισαν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο «ελεεινό» και «άθλιο», τη Δευτέρα και ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος προβαίνει σε δηλώσεις για το θέμα κάνοντας λόγο περί «ομομανίας» και εξισώνοντας τη γενοκτονία με την ομοφυλοφιλία. Υποστηρίζει δε ότι «κοινωνίες που απαγορεύουν τον στιγματισμό […] των ψυχοκοινωνικών διαταραχών, όπως είναι και οι γενοκτονίες και οι ομοφυλίες […] αυτές ούτε κοινωνίες είναι ούτε και δημοκρατίες».

Ads

Με δήλωσή του ο αναφέρει πως στο νομοσχέδιο «το πρόβλημα είναι ότι, ενώ στην επικεφαλίδα μιλάει και για ξενοφοβία, κάπου μέσα του είναι κρυμμένη και μια άλλη καινούργια και ύποπτη λέξη, η “ομοφοβία”», προσθέτοντας: «Δεν ζητούμε να αποσυρθεί ο νόμος. Ζητούμε να διορθωθεί».

Σε άλλο σημείο ο μητροπολίτης λέει πως «κοινωνίες όμως που απαγορεύουν τον στιγματισμό και τον έλεγχο των ψυχοκοινωνικών διαστροφών, όπως είναι και οι γενοκτονίες και οι ομοφυλίες, αλλά και ο ρατσισμός, αυτές οι κοινωνίες ούτε κοινωνίες είναι ούτε και δημοκρατίες. Ας μας εξηγήσουν οι υποστηρικτές του νόμου γιατί να προστατεύεται ο αντιρατσισμός και να απαγορεύεται η “ομοφοβία”. Τελικά το πρόβλημα δεν είναι η “ομοφοβία”, την οποία μόλις μάθαμε ως λέξη, όσο η ομομανία την οποία καθημερινά ζούμε στην πράξη».

«Είναι κρίμα αυτή η Κυβέρνηση ως τελευταία πράξη πριν από την αυτοκτονία της να μας αφήνει ως νομοθετημένη πλέον κληρονομιά τα επίχειρα του ηθικού παραλογισμού της», καταλήγει η ανακοίνωση του μητροπολίτη.

Ads