Εντάλματα σύλληψης αναμένονται τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με νέες πληροφορίες για την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρη Λέων, να κάνει λόγο για το ενδεχόμενο εκπλήξεων στην πολύκροτη υπόθεση και να ξεκαθαρίζει ότι έχει τη συνείδησή του καθαρή για τον τρόπο που τη χειρίστηκε.

Ads

Ήδη, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιάγκας ανέφερε πως μέσα στις επόμενες ώρες ή ημέρες, ίσως εκδοθεί ένταλμα για περισσότερα από δύο άτομα.

«Είπαμε χθες ότι επίκειται μια σύλληψη. Εγώ έκανα ρεπορτάζ και μπορώ να πω και θα ακουστεί για πρώτη φορά. Προσπαθώ να βρω τα λόγια να το πω για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Σύμφωνα με το δικό μου ρεπορτάζ, δεν πρέπει να εκπλαγούμε, αν τα εντάλματα συλλήψεως, που το δικό μου ρεπορτάζ λέει πως θα βγουν τις επόμενες μέρες, πιθανόν και ώρες, είναι παραπάνω από δύο. Χθες είπαμε για ένα ένταλμα σύλληψης», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως προσέθεσε ο ίδιος «το δικό μου ρεπορτάζ το ασφαλές λέει ότι δε θα πρέπει να εκπλαγούμε αν τα εντάλματα σύλληψης είναι περισσότερα από δύο άτομα. Δηλαδή μπορεί να δούμε εντάλματα και για τρία άτομα. Όμως μιλάμε για παραπάνω από δύο άτομα. Μπορεί να ξεκινήσει και με ένα. Ακούγεται για πρώτη φορά. Να μην εκπλαγούμε αν δούμε εντάλματα ή προσαγωγές για καταθέσεις να είναι για παραπάνω από δύο άτομα. Οι άνθρωποι οι οποίοι μου το είπαν, απεξαρτούν τη διαδικασία αυτή από τα πορίσματα των ιατροδικαστών. Είναι πια δύο παράλληλες ιστορίες που κάποια στιγμή θα συναντηθούν. Τώρα όμως, που δεν τέμνονται ακόμα, δεν αφορά η μία διαδικασία την άλλη αυτή τη στιγμή που μιλάμε» επεσήμανε.

Ads

Μελάνιασμα στα νύχια

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Newsbomb.gr  «για να προχωρήσει η έρευνα δεν είναι απαραίτητο να έχουμε στα χέρια μας τις πλήρεις εκθέσεις. Αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι να έχουμε στα χέρια μας συγκεκριμένα αποτελέσματα που δείχνουν την αιτία θανάτου. Και οι ιατροδικαστές ξέρουν ποια είναι αυτά τα αποτελέσματα και οι αστυνομικοί. Και αυτό θα το έχουμε πολύ σύντομα».

Στο μεταξύ, φαίνεται ότι προκύπτει ότι τα δύο παιδιά που έφυγαν πρώτα χρονικά από τη ζωή, η Μαλένα και η Ίριδα, είχαν κυάνωση νυχιών. Δηλαδή, μελάνιασμα. Όπως λένε αρμόδιες πηγές, η κυάνωση νυχιών παραπέμπει σε έλλειψη οξυγόνου. «Η έλλειψη οξυγόνου μπορεί να προκληθεί από πάρα πολλούς λόγους. Στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η κυάνωση νυχιών σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ευρήματα (πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση, γρατζουνιές στη μύτη και άλλα) παραπέμπουν ξεκάθαρα σε ασφυκτικό θάνατο», προσθέτουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης.

Όσον αφορά στην υπόθεση του θανάτου της Μαλένας, υπήρχαν ιατροδικαστικά πορίσματα, τα οποία ωστόσο επαναξιολογούνται από επιτροπή ιατροδικαστών. Αρχικά είχε αναφερθεί η ηπατική ανεπάρκεια ως πιθανή αιτία θανάτου, κάτι που φαίνεται ότι τελικά δεν ισχύει. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιατροδικαστές θα αποδείξουν αρχικά γιατί δεν είναι η ηπατική ανεπάρκεια η αιτία θανάτου και στη συνέχεια θα επιχειρήσουν να αποκλείσουν όλα τα ενδεχόμενα για να καταλήξουν στην πραγματική αιτία θανάτου.

Γρ. Λέων: Πλησιάζουμε στην πλήρη διελεύκανση 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ Πάτρας, στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Φλαμή ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα αρχικά δεδομένα να αλλάξουν. Εξηγώντας, μίλησε για τους έμπειρους ιατροδικαστές που κλήθηκαν να επαναξιολογήσουν την πρώτη αιτία θανάτου των παιδιών. Όπως είπε λοιπόν, τουλάχιστον στα δύο από τα τρία παιδιά, υπάρχουν ευρήματα για ασφυκτικό θάνατο και είναι ευρήματα που δεν αμφισβητούνται.

«Ξέρετε, ο ασφυκτικός θάνατος είναι δύσκολα διαγνώσιμος, ειδικά στα παιδιά. Το έχω πει. Ευτυχώς εδώ και στην πρώτη έκθεση, είχαμε πολύ σαφή ευρήματα. Ευρήματα τα οποία δεν αμφισβητούνται, οπότε εκτιμώ ότι η επιτροπή θα κάνει το έργο της.

Στο δεύτερο παιδί, η συνάδελφός μου που βρίσκεται στην Πάτρα είναι έμπειρη και, παρότι δώσανε ένα παθολογοανατομικό εύρημα για την καρδιά, εντούτοις πρόσθεσε στο τέλος στις αιτίες θανάτου και το πνευμονικό οίδημα.

Το τρίτο παιδί όπως ξέρετε είναι υπό διερεύνηση. Νομίζω ότι έχουμε φτάσει στο τέλος αυτής της διερεύνησης και πλησιάζουμε στην πλήρη διαλεύκανση του όλου γρίφου».

Διαβάστε επίσης: Πάτρα: «Θα μου πει και εμένα κάποιος τι έκανα; Σταματήστε, δεν έχετε δίκιο!», λέει η μητέρα

Ο ίδιος μάλιστα, τόνισε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον συναδέρφων του και από το εξωτερικό. «Ήταν μια δυσεπίλυτη υπόθεση όμως στην ιατροδικαστική, με σωστή μελέτη, όλα απαντώνται» είπε ο ιατροδικαστής, προσθέτοντας ότι ο πλούσιος ιατρικός φάκελος των παιδιών σε συνδυασμό με τις περιγραφές της ίδιας της μητέρας για το θάνατο των παιδιών, βοήθησαν στο να βγουν συμπεράσματα.

Σε ερώτηση γιατί ασχολήθηκε με την συγκεκριμένη υπόθεση και τι ήταν αυτό που του κέντρισε το ενδιαφέρον, ο ίδιος είπε: «Έκανα τη δουλειά μου. ‘Ένα δεύτερο είναι ότι όταν είδα τις πρώτες ανακοινώσεις της οικογένειας και τις συνεντεύξεις της μητέρας και τις εκθέσεις των συναδέλφων μου, είχα ήδη μία άποψη και θεώρησα σημαντικό να την μοιραστώ. Εγώ έχω την συνείδησή μου καθαρή και παρά την κούραση των ημερών, κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια».