Σε υποχώρηση, ύστερα από εσωτερικές αντιδράσεις και πιέσεις από στελέχη του ΚΙΝΑΛ που κινούνται φιλικά προς τη ΝΔ, προχώρησε ο εκπρόσωπος επικοινωνίας του κόμματος Σταμάτης Μαλέλης για τις δηλώσεις του περί μη συνεργασίας με τη ΝΔ σε μια συγκυβέρνηση «όλεθρο» όπως τη χαρακτήρισε

Ads

Υπενθυμίζεται πως ο Σταμάτης Μαλέλης, σε υψηλούς τόνους, έχει επανειλημμένα ισχυριστεί πως το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη Δεξιά, ενώ με τη χτεσινή του δήλωση έκοψε κάθε προοπτική συγκυβέρνησης με τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές. «Εφόσον δεν προκύψει αυτοδυναμία της ΝΔ στις επόμενες εκλογές, τότε, ναι, δεν πρόκειται να συμπράξουμε σε μια κυβέρνηση – όλεθρος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με νεοφιλελεύθερη ατζέντα», είπε.

Μάλιστα για 24ώρες δεν υπήρξε καμία αποστασιοποίηση της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ από τις δηλώσεις αυτές, ενώ οι πληροφορίες ήθελαν τον γραμματέα Επικοινωνίας του Κινήματος να εκφράζει και την νέα «γραμμή Γεννηματά». Όμως οι πιέσεις από υψηλόβαθμα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, που «γέρνουν» προς τη ΝΔ, τελικά ανέτρεψαν τους σχεδιασμούς και ανάγκασαν τον Σταμάτη Μαλέλη να «μαζέψει» εν μέρει τη δήλωσή του.

Σημειώνεται πως τα εν λόγω στελέχη, με διαρροές σε ΜΜΕ φιλικά προς τη ΝΔ, από το πρωί της Παρασκευής ισχυρίζονταν πως πρόκειται για «προσωπικές» απόψεις του Σταμάτη Μαλέλη, που δεν έχουν καμία σχέση με τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ. Λίγο αργότερα ήρθε και το μήνυμα στο Twitter του εκπροσώπου του κόμματος:

Ads

«Κάποιοι βιάστηκαν να χαρούν. Το ότι είναι νεοφιλελευθερος ο Μητσοτάκης δεν σημαίνει ότι είναι προοδευτικοί αυτοί. Η προοδευτική διακυβέρνηση περνά μόνο μέσα από την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγης. Η πόλωση που καλλιεργούν Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί σε αδιέξοδο. Τις συνεργασίες θα τις καθορίσει ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του. Τέλος σε αυτή τη συζήτηση που καλλιεργούν τα επιτελεία του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που αγωνιούν μόνο για τα ποσοστά τους Και όχι για την υπέρβαση της κρίσης», έγραψε χαρακτηριστικά ο Σταμάτης Μαλέλης.

Σχολιάζοντας το «αδειασμα» του γραμματέα επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ από κορυφαία στελέχη του κόμματος, το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε πως «χρειάστηκαν λιγότερες από 24 ώρες για να μαζέψει άρον άρον η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ τον υπεύθυνο επικοινωνίας του, κ. Μαλέλη, επιβεβαιώνοντας έτσι την εκτίμηση ότι θα κατέβουν στις επόμενες εκλογές με μοναδικό στόχο να είναι χρήσιμοι στις προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη να επανέλθει η πιο σκληρή Δεξιά στην εξουσία. Μόνο που ο ελληνικός λαός δε θα τους κάνει τη χάρη».