Στον εισαγγελέα Λασιθίου οδηγούνται τόσο ο 37χρονος Βούλγαρος που ομολόγησε ότι είναι ο δράστης της δολοφονίας του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη στη Σητεία, όσο και η 38χρονη σύζυγος του θύματος, επίσης Βουλγαρικής υπηκοότητας.

Ads

Σύμφωνα με την αστυνομία, η 38χρονη κατηγορείται ως άμεση συνεργός, της ανθρωποκτονίας.

Στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το στυγερό έγκλημα αναφέρεται:

«Εξιχνιάστηκε, άμεσα υπόθεση ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε (07 Οκτωβρίου 2017) το πρωί, σε βάρος 62χρονου ημεδαπού, στη Σητεία Λασιθίου.

Ads

Ειδικότερα, ενημερώθηκαν οι αστυνομικές Αρχές της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, ότι άγνωστο άτομο πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, σε βάρος οδηγού αυτοκινήτου, το οποίο βρισκόταν στο 26ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Σητείας – Ιεράπετρας.

Στο σημείο μετέβησαν άμεσα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, του Αστυνομικού Τμήματος και Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών.

Για την υπόθεση συνελήφθη, 37χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας ο οποίος εντοπίστηκε να οδηγεί επί της Επαρχιακής Οδού Σητείας – Ιεράπετρας.

Σε βάρος του σχηματίστηκε  δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ στην υπόθεση εμπλέκεται και 38χρονη αλλοδαπή υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία συνελήφθη και κατηγορείται ως άμεση συνεργός, της ανθρωποκτονίας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε αγροτική περιοχή κοντά στο σημείο του περιστατικού εντοπίστηκαν, επιμελώς κρυμμένα  κυνηγετικό όπλο και  φυσίγγια, τα οποία όπως προέκυψε ανήκουν στον 37χρονο.

Επιπλέον στις έρευνες στο αυτοκίνητο και στην κατοχή του βρέθηκαν  και κατασχέθηκαν περίστροφο, 6 φυσίγγια, 2 μαχαίρια, κινητό τηλέφωνο καθώς και 770 ευρώ και 77 λέβα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας ενώ, οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου».

image

Καθοριστικής σημασίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης, που έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Σητείας, έπαιξε η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα -ενός 73χρονου κυνηγού που είδε από μακριά τη δολοφονία. 

«Ηταν περίπου 8.30 με 8:40 όταν καθόμουν σε ένα ύψωμα πάνω από τον επαρχιακό δρόμο Ιεράπετρας- Σητείας. Είδα το αυτοκίνητο του γιατρού να δέχεται τον πρώτο πυροβολισμό από έναν άγνωστο που ήταν κρυμμένος πίσω από αγριελιές» είπε ο μάρτυρας, όπως μετέδωσε η τοπική ιστοσελίδα fonien.gr.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του μάρτυρα, ο γιατρός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου από τον πυροβολισμό και το ΙΧ του έπεσε στην άκρη του δρόμου.
«Ο γιατρός βγήκε έξω φωνάζοντας βοήθεια και ο δράστης τον πλησίασε και του έριξε από κοντά άλλους δύο πυροβολισμούς. Εγώ του φώναξα “φονιά, άτιμε, έφαγες τον άνθρωπο”. Εκείνος απομακρύνθηκε τρέχοντας προς τους ελαιώνες όπου μετά την έρευνα βρέθηκαν τα προσωπικά του αντικείμενα τα οποία ξεφορτώθηκε και άλλαξε ρούχα. Μετά μπήκε στο ΙΧ και απομακρύνθηκε με ταχύτητα στον περιφερειακό Μακρύ Γιαλού- Ιεράπετρας».

image

Οι αρχές είναι βέβαιες, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ekriti, ότι πρόκειται για έγκλημα με ερωτικό κίνητρο, καθώς εκτιμούν ότι ο 37χρονος δεν ήθελε άλλο να βλέπει την 38χρονη ομοεθνή σύντροφό του με τον γιατρό. Από την άλλη όμως δεν αποκλείουν οι δύο Βούλγαροι να ήθελαν να εκμεταλλευτούν την περιουσία του γιατρού.

Ο 37χρονος είχε ταξιδέψει από τη Βουλγαρία στην Κρήτη πριν από μία εβδομάδα, οπότε και ενημερώθηκε για το δρομολόγιο που ακολουθούσε κάθε σαββατοκύριακο ο καρδιολόγος Χριστόδουλος Καλαντζάκης, προκειμένου να λειτουργήσει το ιατρείο του στον Μακρύ Γυαλό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ekriti, η αστυνομία είναι σχεδόν βέβαια ότι τον ενημέρωσε σχετικά η ίδια η σύζυγος του θύματος, η 38χρονη που φέρεται να διατηρούσε ερωτική σχέση με τον δράστη.

Ο Βούλγαρος, αστυνομικός στη χώρα του, στο πρώτο ταξίδι του στην Κρήτη είχε αφήσει το αυτοκίνητό του κοντά στο αεροδρόμιο της Σητείας και μέσα σε αυτό είχε την καραμπίνα με την οποία εκτέλεσε τον 62χρονο, αλλά και ένα περίστροφο το οποίο- σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το ekriti- είναι το υπηρεσιακό του όπλο.

Αφού είχε καταγράψει πλέον τις κινήσεις του γιατρού, πήγε ξανά στην Κρήτη- από την Αλεξανδρούπολη- την Παρασκευή (6/10) και έθεσε σε εφαρμογή το φονικό σχέδιό του. Εστησε ενέδρα στον Χριστόδουλο Καλαντζάκη στον οικισμό Πιλαλήματα Σητείας και τον δολοφόνησε πυροβολώντας τον με την κυνηγετική καραμπίνα, τουλάχιστον τρεις φορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 62χρονος έχασε τη ζωή του ανήμερα των γενεθλίων του.