Ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώνεται σήμερα με την ψηφοφορία η συζήτηση για τον νέο πτωχευτικό κώδικα που φέρνει η κυβέρνηση και ο οποίος «ξηλώνει» ολοσχερώς την προστασία της πρώτης κατοικίας αλλά  και του συνόλου της περιουσίας των δανειοληπτών. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι χθες ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για το νομοσχέδιο του πτωχευτικού κώδικα. Η πρόταση απορρίφθηκε με 158 ψήφους της ΝΔ της οποία οι βουλευτές ψήφισαν κατά, ενώ υπέρ τάχθηκαν 133 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση. Το ΜέΡΑ 25 είχε αποχωρήσει από την ψηφοφορία. 

Ωστόσο, η τριήμερη συζήτηση έφερε στο επίκεντρο τον νέο πτωχευτικό κώδικα με κεντρικό δόγμα «πρώτα οι τράπεζες», ο οποίος αν και έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και πυρά από φορείς και κόμματα, επιχειρήθηκε να περάσει από το κυβερνών κόμμα με συνοπτικές διαδικασίες. Παράλληλα η πρόταση μομφής ανέδειξε και τις θέσεις των κομμάτων, κάτι που συνεχίζεται στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής, λειτουργώντας ως καμπή στις πολιτικές εξελίξεις

LIVE από τη Βουλή

Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Διαβάστε επίσης:

Ads