«Συκοφαντική δυσφήμιση» καταγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας, για τα όσα γράφονται για τη μεταφορά εκ μέρους του εμβάσματος 80.000 ευρώ στο εξωτερικό. Όπως σημειώνει: «δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια». Το όνομα του υπουργού – που δεν δόθηκε στη δημοσιότητα από τις ελληνικές εφημερίδες που έκαναν το σχετικό δημοσίευμα με δικαιολογία το τραπεζικό απόρρητο – έγραψε η γερμανική Bild που κατόπιν επιδόθηκε στο αγαπημένο της σπορ…

Ads

Ο Δημήτρης Μάρδας ανακοίνωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι σήμερα το πρωί καταθέτει αντίγραφο του πόθεν έσχες και δεσμεύτηκε να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα – μεταξύ των οποίων και τη βεβαίωση της τράπεζας – στο γραφείο του πρωθυπουργού. Πρόσθεσε ότι μετά τις εκλογές δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση στο λογαριασμό του. Για όποιες κινήσεις έγιναν πριν τις εκλογές υπογράμμισε ότι όλα τα ποσά είναι νόμιμα και φορολογημένα. 

Σε άλλες δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ, σημείωσε ότι «υπάρχουν λίγα χρήματα, στο εξωτερικό, για τις σπουδές της κόρης μου. Καμία σχέση με το ποσό που αναφέρεται». Τέλος όπως εξήγησε παρενέβη σήμερα γιατί μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είχε αναφερθεί το όνομά του και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθεί και δικαστικά. Στα έγγραφα που θα καταθέσει θα περιλαμβάνονται φωτοαντίγραφα των κινήσεων των λογαριασμών του, από τη Eurobank, «από τότε που έχω λογαριασμό στην τράπεζα έως σήμερα».

Πράγματι οι εφημερίδεςΘεσσαλονίκη και Μακεδονία που προχώρησαν στα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανέφεραν το όνομα του αναπληρωτή υπουργού παρά τη σχετική έκκληση από την κυβέρνηση που σημείωσε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα πρόκειται για περίπτωση «χυδαίας προβοκάτσιας».

Ads

image

Το θέμα ανέλαβε, ωστόσο, η γερμανική λαϊκιστική ταμπλόιντ Bild που αναφέρει το όνομα του υπουργού χρησιμοποιώντας κατόπιν την υπόθεση για να στραφεί εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η Bild υποστηρίζει ότι ο Δημήτρης Μάρδας έστειλε τα λεφτά του στο εξωτερικό για να αποφύγει ένα ενδεχόμενο Grexit που μπορεί να προκαλέσει ο Γιάνης Βαρουφάκης. «Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απογοητεύει όλο και περισσότερο με την πολιτική του, ενώ μέλη της κυβέρνησής του φαίνεται να χάνουν την εμπιστοσύνη τους» γράφει η εφημερίδα κινούμενη στη γνωστή της γραμμή.