«Άνθρακες» φαίνεται ότι είναι τελικά το δημοσίευμα της εφημερίδας Θεσσαλονίκη που κάνει λόγο για μεταφορά 80.000 ευρώ στο εξωτερικό από αναπληρωτή υπουργό. Το κυβερνητικό στέλεχος διέψευσε το δημοσίευμα της «Θεσσαλονίκης» σε επικοινωνία που είχε με την εφημερίδα «Μακεδονία» ζητώντας να μην αναφερθεί το όνομά του. 

Ads

Σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Μακεδονία» που ανήκει στον ίδιο όμιλο με τη Θεσσαλονίκη αναφέρει ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει το όνομα του αναπληρωτή υπουργού καθώς δεσμεύεται από το τραπεζικό απόρρητο. Επιμένει όμως ότι διαθέτει το απαραίτητο αποδεικτικό έγγραφο. 

Σημειώνει δε ότι επικοινώνησε με τον υπουργό ο οποίος στη συνομιλία του με τη Μακεδονία διέψευσε το δημοσίευμα της «Θεσσαλονίκης» ζητώντας επιτακτικά να μην αναφερθεί επουδενί το όνομά του και προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κινηθεί δικαστικά. 

Σύμφωνα με την Μακεδονία ο υπουργός ανέφερε ότι όσο είναι στην κυβέρνηση δεν έχει βγάλει χρήματα στο εξωτερικό. Στο ερώτημα εάν «υπάρχει κάποια ανάλογη τραπεζική συναλλαγή που να αφορά κάποιο άλλο ποσόν, σε διαφορετικό χρόνο;» ο αναπληρωτής υπουργός φέρεται να απάντησε ότι «αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Δεν έχει σχέση με την περίοδο κατά την οποία βρίσκομαι στην κυβέρνηση. Εγώ δούλευα στο Βέλγιο από το 1992…».

Ads

Η εφημερίδα επισημαίνει ακόμη ότι στην επισήμανση ότι πρόκειται σε πρόσφατη μεταφορά χρημάτων το κυβερνητικό στέλεχος απάντησε ότι «… και η σύζυγός μου κινεί χρήματα και ούτε ξέρω τι κάνει και η σύζυγός μου μπορώ να σου πω». Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι «κατά τη διάρκεια που αναφέρεστε και από τότε που είμαι στην κυβέρνηση δεν υφίστανται τέτοιες μετακινήσεις. Δεν υπάρχει λογαριασμός στο Λουξεμβούργο. Διαψεύδω αυτό που γράφετε, δηλαδή τη μεταφορά 80.000 ευρώ, σε τράπεζα του Λουξεμβούργου για την περίοδο που είμαι στην κυβέρνηση». 

Η κυβέρνηση ζήτησε τη Δευτέρα από την εφημερίδα να δημοσιοποιήσει το όνομα του αναπληρωτή υπουργού, διαφορετικά – όπως τονίστηκε – θα πρόκειται για μια πρακτική «που ξεπερνάει τα όρια της χυδαίας προβοκάτσιας». Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου έκαναν τη δική τους έρευνα και καταλήξαν ότι «το δημοσίευμα είναι ανυπόστατο». Σημειώνουν ακόμη ότι το τραπεζικό απόρρητο το επικαλείται η εφημερίδα για να προστατευθεί η ίδια και ότι εάν υπάρχουν πράγματι αποδεικτικά στοιχεία υπάρχουν τρόποι για να δημοσιοποιηθούν.