Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν σήμερα, Πέμπτη 29 Ιουνίου, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε για σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ. 

Ads

Από τις 10.30 το πρωί της Πέμπτης, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη, από όπου ξεκίνησαν πορεία με κατεύθυνση τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. 

Οι διαδηλωτές έφτασαν δέκα λεπτά πριν από τις 12.00 στη Βουλή, όπου οι δυνάμεις της αστυνομίας είχαν παρατάξει κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να κλείσει η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας.

Το απόγευμα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις των συνδικαλιστών για το αν θα συνεχίζουν ή όχι τις απεργιακές κινητοποιήσεις, εν μέσω του καύσωνα που τείνει να μετατρέψει τα σκουπίδια σε υγειονομική βόμβα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι έχει πέσει πρόταση για άλλης μορφής κινητοποιήσεων, κάτι που θα σημάνει λήξη της απεργίας, ωστόσο προς το παρόν τίποτα δεν είναι σίγουρο ως προς την τελική απόφαση, που θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ σε πρωινές του δηλώσεις υποστήριξε ότι θα προτείνει στην Εκτελεστική Επιτροπή την συνέχιση της απεργίας.