Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει την Πέμπτη κλιμάκιο βουλευτών της ΝΔ. Στόχος του ταξιδιού σύμφωνα με το κόμμα, είναι το να συναντήσουν Ευρωπαίους αξιωματούχους προκειμένου να βοηθήσουν τις προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας.

Ads

Στην πρωτεύουσα του Βελγίου μεταβαίνουν οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη, Μανώλης Κεφαλογιάννης και τον Κωστής Χατζηδάκης.

Σημειώνεται ότι ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης αρνήθηκε σήμερα να συναντήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

Στο μεταξύ κατατέθηκε στην πρόεδρο της Βουλής το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για διεξαγωγή συζήτησης προ Ημερησίας Διατάξεως με θέμα τις εξελίξεις στο πεδίο της διαπραγμάτευσης.

Ads

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η κρισιμότητα της διαπραγμάτευσης που διεξάγεται την παρούσα στιγμή από την ελληνική κυβέρνηση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, επιβάλλει την άμεση και ολοκληρωμένη ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας ως προς την πορεία εξέλιξής της, αλλά και προκειμένου να εκφραστεί η βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να καταρτίσει τελική συμφωνία, διασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδος».