Με τις υποθέσεις φόνων που σχετίζονται, πιθανώς, με την υπόθεση Novartis ξεκίνησε η τρίτη μέρα της κατάθεσης του πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. 

Ads

Το πρωί της Πέμπτης ανέφερε πως οι εισαγγελείς θεωρούσαν ύποπτους δύο θανάτους, τους οποίους μάλιστα τους χαρακτηρίζει «φόνους» καθώς σημειώθηκαν υπό περίεργες περιστάσεις. «Συζητούσαμε οι Εισαγγελείς για τους 2 φόνους, που ενδεχομένως σχετίζονται με την υπόθεση Novartis. Του Μαυρίκου και ενός άλλου, του επονομαζόμενου ‘ντελιβερά’», είπε προκαλώντας αίσθηση. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μαυρίκος, που σκοτώθηκε το 2016 όταν το τζιπ που οδηγούσε ανεφλέγη ανεξήγητα στην Αττική Οδό, έχει κατονομαστεί από προστατευόμενους μάρτυρες ως ένας από τους ανθρώπους που αναλάμβαναν να «ξεπλένουν» βρόμικο χρήμα στο πλαίσιο του σκανδάλου novartis. Ως προς το «ντελιβερά, πρόκειται για το Γιώργο Χατζηδάκη, που θεωρείται ότι ενεπλάκη άθελά του σε υποθέσεις μεταφοράς μαύρου χρήματος ως οδηγός του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Παπαδημητρίου, που  σκοτώθηκε σε αντίστοιχα περίεργο ατύχημα, όταν η μοτοσικλέτα BMW, την οποία οδηγούσε, ανεφλέγη ανεξήγητα στην παραλιακή το 2010.

Διαβάστε επίσης: 

Η συνάντηση με τον Αμερικανό Πρέσβη και ο πράκτορας του FBI

Ads

Στη συνέχεια της κατάθεσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γ. Μπούγας ανέφερε προς τον Αγγελή: 

«Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης ο κ. Κοντονής σε συνέντευξή του σήμερα στην ιστοσελίδα enikos διαψεύδει το διάλογο που μας είπατε ότι έγινε μεταξύ του ιδίου και του Αμερικανού πρέσβη κ. Πάιατ. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;»

Αγγελής: «Αν ο πράκτορας του FBI στην Αθήνα μου τα μετέφερε ψευδώς τότε και εγώ σας μετέφερα ψευδώς το διάλογο αυτό». 

Στο σημείο αυτό παρεμβαίνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη η οποία αναφέρει: 

«Καταλαβαίνετε κ. Αγγελή ότι με την επιπολαιότητά σας μπορείτε να δημιουργήσετε μέχρι και διπλωματικό επεισόδιο; Είναι δυνατόν να μεταφέρετε το διάλογο ενός Έλληνα Υπουργού και ενός Αμερικανού Πρέσβη χωρίς να γνωρίζετε αν αυτός είναι αληθινός;»

Ο Ι. Αγγελής παρέμεινε σιωπηλός.