Σε επίσημη ανακοίνωση προχώρησε η ΓΑΔΑ για τον σάλο που προκάλεσε η επέμβαση αστυνομικών σε δύο κινηματογράφους που προβαλλόταν η ταινία «Τζόκερ», προκειμένου να απομακρυνθούν οι ανήλικοι. 

Ads

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζεται ότι επρόκειτο για επίσημη καταγγελία υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει: 

«Ανακοινώνεται ότι χθες (Κυριακή, 20-10-2019) και προχθές (Σάββατο, 19-10-2019), μετά από καταγγελίες υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για παρουσία ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες σε Μαρούσι και Κυψέλη, όπου προβαλλόταν ταινία που έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη για ανηλίκους, αστυνομικοί από τα Αστυνομικά Τμήματα Αμαρουσίου και Πατησίων αντίστοιχα, μετέβησαν στους κινηματογράφους και επελήφθησαν των καταγγελιών. Αναφορές για παρουσία αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα». 

Ads

Στο μεταξύ, πηγές από τη ΓΑΔΑ, αναφέρουν ότι από τη στιγμή που έγινε επίσημη κλήση, δεν μπορούσαν να μην ανταποκριθούν, καθώς όσο παρωχημένη και αν είναι νομοθεσία δεν παύει να είναι νόμος. Επίσης υποστηρίζουν ότι δεν ισχύουν τα περί προσαγωγών και ότι απλά καταγράφηκαν οι ανήλικοι και ενημερώθηκαν οι γονείς τους για να μεταβούν και να τους παραλάβουν. Επιπλέον, λένε ότι στην περίπτωση του Mall σχηματίστηκε δικογραφία για τον υπεύθυνο του κινηματογράφου, ενώ στην περίπτωση του «ΑΕΛΛΩ» δεν σχηματίστηκε καν δικογραφία.

Όσον αφορά την επέμβαση της αστυνομίας, η υπουργός Πολιτισμού υποστήριξε σε δημόσια τοποθέτησή της ότι οι δυο γυναίκες έδρασαν αυτοβούλως και δεν ενημέρωσαν το υπουργείο, ενώ η μία υπάλληλος του υπουργείου, σύμφωνα με πληροφορίες, μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσε ότι η διαδικασία ήταν οργανωμένη και έγινε μετά από συνεννόηση του τμήματός της με την εισαγγελία.