Εκλεγμένοι αξιωματούχοι της τοπικής κοινότητας της Αστόρια καταδίκασαν το άνοιγμα γραφείων στην Νέα Υόρκη, στις ΗΠΑ της Χρυσής Αυγής. Το άνοιγμα των γραφείων προκάλεσε διαμαρτυρίες των εκλεγμένων αξιωματούχων, και των θρησκευτικών και κοινοτικών ηγετών της Αστόρια, όπου και βρίσκεται το γραφείο. Την ίδια στιγμή, η ιστοσελίδα του κόμματος παραμένει ανενεργή ύστερα από επίθεση χάκερ. Επιμέλεια: Νίκος Μίχος

Ads

 
Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, η διαμαρτυρία ξεκίνησε από τον δικηγόρο Μπιλ Ντε Μπλάσιο, ο οποίος την Παρασκευή κάλεσε σε συνέντευξη Τύπου. Μαζί του ήταν ο γερουσιαστής, Μάικλ Γιανάρις, το μέλος της Συνέλευσης Αραβέλα Σιμοτάς, ο Ρον Μέιερ από την Ένωση Αντι-Δυσφήμησης, τον Άλαν Τζάφε, πρόεδρο του Συμβουλίου για τις Κοινωνικές Σχέσεις των Εβραίων της Νέας Υόρκης, τον Κώστα Κωνσταντινίδη, αρχηγό της Δημοκρατικής Παράταξης, και από άλλα μέλη της ελληνικής κοινότητας. 
 
«Βρίσκομαι εδώ σήμερα με έναν ευρύ συνασπισμό της ελληνικής και εβραϊκής ηγεσίας και με μέλη της μεγαλύτερης κοινότητας της Αστόρια, για να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στην Χρυσή Αυγή, που ψάχνει δρόμους στην Νέα Υόρκη. Δεν είστε ευπρόσδεκτοι σε αυτή την κοινωνία, σε αυτή την πόλη, σε αυτή την χώρα. Η πολιτική μίσους σας δεν θα βρει αντίκτυπο στο Κουίνς, όπου άνθρωποι κάθε φυλής, εθνικότητας και ιδεών ζουν πλάι – πλάι αρμονικά», είπε ο Μπλάσιο.
 
«Είμαστε εξοργισμένοι με την ίδρυση γραφείων στην Νέα Υόρκη από την Χρυσή Αυγή», είπε με την σειρά του ο Ρον Μέιερ.
 
«Καταδικάζω το μήνυμα της Χρυσής Αυγής. Το μήνυμά τους αντιστοιχεί στο χειρότερο είδος ανθρώπων. Δεν είναι αντιπροσωπευτικοί της εξαίσιας ελληνικής κοινότητας που ξέρω και αγαπώ. Ως Ελληνοαμερικανός, πάντα ήμουν μέλος μια ελληνικής κοινότητας που αποτελεί μέρος της πολυπολιτισμικότητας του Κουίνς και της Νέας Υόρκης, και που αγαπά αυτή την διαφορετικότητα των γειτόνων. Απορρίπτουμε την Χρυσή Αυγή και το μήνυμα μίσους που φέρνει», σχολίασε ο Κώστας Κωνσταντινίδης.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα Queens Chronicle, η παρουσία της Χρυσής Αυγής στην Αστόρια πέρασε απαρατήρητη μέχρι που τα μέλη της πήγαν στην Ομοσπονδία των Ελληνικών Κοινοτήτων της Μεγάλης Νέας Υόρκης για να βοηθήσουν στην συλλογή ρούχων για Έλληνες. Ο Χρίστος Βουρνάς, μέλος της Ομοσπονδίας, σχολίασε ότι ενοχλήθηκε όταν μέλη της Χρυσής Αυγής έβαζαν ετικέτες σε κουτιά που έγραφαν «Μόνο για Έλληνες».
 
Την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής Νέας Υόρκης, την είχαν χακάρει οι Anonymous την πρώτη κιόλας ημέρα, και ακόμη παραμένει ανενεργό.