Η Δημοκρατική Αριστερά «καταδικάζει με αποτροπιασμό τη δολοφονία δυο νέων ανθρώπων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής».

Ads

 
«Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που θέλουν να επιβάλουν τον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος» τονίζεται στην ανακοίνωση.
 
Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, τόνισε στο ΣΚΑΙ ότι «χρειάζεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα».

«Είναι πολύ επικίνδυνη η κατάσταση. Αν οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου δεν υψώσουν ένα τείχος θα μπούμε ότι σε ένα φαύλο κύκλο αίματος. Πρέπει τα κόμματα να είναι πολύ σοβαρά αυτή την ώρα. Να μην ακούγονται ανοησίες ή αστειότητες όπως αυτές που ακούστηκαν τέτοιες ώρες από πολιτικό αρχηγό (σ.σ. εννοεί τον Πάνο Καμμένο). Χρειάζεται πολύ μεγάλη σοβαρότητα. Όσοι βγαίνουν τέτοιες ώρες και μιλάνε πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, να περιμένουν την πορεία των ερευνών, να μην βγάζουν πρόχειρα συμπεράσματα, ούτε να ξεκινούν τις θεωρίες συνωμοσίας για τα ξένα κέντρα και το παρακράτος».
 
«Φοβάμαι ότι η χρυσή αυγή θα επιδιώξει να σπεκουλάρει πάνω στη δολοφονία των δυο νέων παιδιών και να καρπωθεί οφέλη. Η Χρυσή Αυγή δεν παύει επειδή δολοφονήθηκαν δυο νέοι που μάλλον είναι μέλη της να είναι μια εγκληματική οργάνωση. Το ότι πρέπει να μπουν αυτοί που σκότωσαν τα δυο παιδιά στη φυλακή δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγουν από τη φυλακή οι χρυσαυγίτες. Διότι αυτοί εκεί ανήκουν» σημείωσε.
 
Πρόσθεσε ότι «είναι αστειότητες αυτά που λένε ότι δεν φυλάσσονται τα γραφεία τους. Είναι άντρα παρανομίας και ανομίας. Πρέπει να ελεγχθούν και όχι να φυλάσσονται από την αστυνομία».
 
«Η υποχρέωση όλων μας είναι σοβαρότητα και ψυχραιμία» κατέληξε.