«Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο. Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας» ήταν η επίσημη δήλωση του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου. Σε άλλες δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ τόνισε ότι «βλέπω απόλυτη παρακρατική δράση πίσω από το δολοφονικό χτύπημα». 

«Συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Είμαστε σε μια ημέρα που συζητείται ένας παράνομος αντισυνταγματικός νόμος για τα ακίνητα, την ίδια μέρα έχουμε με ροή δικαστικών ενεργειών. Από τη μια πλευρά ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος παραπέμπεται για άρση ασυλίας στη Βουλή κατά παράβαση κάθε δικονομικού κανόνα με βούλευμα χωρίς προηγουμένως να κληθεί καν ως ύποπτος. Την ίδια ημέρα έχουμε την αποστολή από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την άρση ασυλίας τη δική μου κατά παράβαση του άρθρου 20 του συντάγματος, δηλαδή του δικαιώματος της ακροάσεως. Την ίδια ημέρα έχουμε την είδηση ότι 15 αστυνομικοί μπαίνουν στο σπίτι του Μιχάλη Καρχιμάκη για να βρουν δήθεν έγγραφο από την ΕΥΠ για το οποίο άσκησε κοινοβουλευτικό έλεγχο (…) και την ίδια ώρα έχουμε κάποιους παρακρατικούς που δολοφονούν εν ψυχρώ δυο νέα παιδιά έξω από τα γραφεία μιας νεοναζιστικής οργάνωσης διότι κάποιοι επιθυμούν στην πατρίδα μας την αποσταθεροποίηση, το αίμα, τον εμφύλιο πόλεμο» υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος.
 

 
Στην ερώτηση αν μιλάει για ελληνικά ή ξένα κέντρα που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση είπε: «Δεν ξέρω αν είναι ξένα ή ελληνικά. Τις εμφύλιες διαμάχες του ελληνικού λαού τις έχουν κατά καιρούς σιγοντάρει και ξένα κέντρα. Δεν μπορώ να πω αν είναι ελληνικά ή ξένα αλλά το να δολοφονούνται δυο νέα παιδιά έξω από ένα έστω παράνομο κόμμα και την ίδια στιγμή να δέχεται επίθεση το σύνολο των κοινοβουλευτικών κομμάτων και βουλευτές οι οποίοι αντιστάθηκαν στο καθεστώς των τραπεζών, της τρόικας και των δανειστών μου φαίνεται ιδιαίτερα περίεργο. Μακάρι να μην έχω δίκιο εγώ». 

 

Ads