Η αμφιλεγόμενη βράβευση της Ελένης Αντωνιάδου από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και σχολίων που αμφισβητούν το επιστημονικό βιογραφικό της πρώτης, φαίνεται πως δεν ήταν η μοναδική.

Ads

Σύμφωνα με το Documento, η πρώην υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου με την ιδιότητά της ως προέδρου του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη είχε βραβεύσει την Ελένη Αντωνιάδου στις 17 Μαΐου του 2019 στο πλαίσιο των «Education Leaders Awards».

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα των βραβείων, αυτά απονέμονται «σε ανθρώπους που ξεχωρίζουν στο πεδίο της εκπαίδευσης με σημαντικό έργο ή επιτεύγματα».

Αμέσως μετά η Ελένη Αντωνιάδου, παρουσιάζεται ως «επικεφαλής του οργανισμού Μεταμοσχεύσεις χωρίς Δότες, που από το 2012 έχει επιλεχθεί ως ένα από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας της Διεύθυνσης Βιοτεχνολογίας στο εργαστήριο της NASA. Εκεί επικεντρώνεται στη δημιουργία νέων θεραπειών για την προστασία των αστροναυτών από τις επιδράσεις της ραδιενέργειας και της μικροβαρύτητας».

Ads

Στο βίντεο που ακολουθεί από τη βράβευση η Ελένη Αντωνιάδου (3:02) παραλαμβάνει την τιμητική διάκριση από την Άννα Διαμαντοπούλου και παίρνει το λόγο: