Η ΔΕΗ ετοιμάζεται να κόψει το ρεύμα σε καρκινοπαθή, με αναπηρία 80%, δικαιούχο του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, καθώς δεν κατάφερε να είναι συνεπής στη ρύθμιση της οφειλής που είχε κάνει με την εταιρεία.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, η καταγγελία πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης, ο οποίος ζητά να άρει η ΔΕΗ την καταγγελία της σύμβασης που έστειλε στον καρκινοπαθή και να εγκρίνει το αίτημα που υπέβαλλε για νέα ρύθμιση του χρέους του.

Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως παρά τις δύο σχετικές παρεμβάσεις του Συλλόγου προς τη ΔΕΗ αλλά και προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και ενέργειας, εστάλη στον καρκινοπαθή,η «καταγγελία της σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας  με ότι συνεπάγεται αυτό στην μέση του χειμώνα, γιατί πλέον εκτός της στέρησης του ρεύματος δεν θα έχει και θέρμανση, με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνση της υγείας του ιδίου και της συζύγου του που τον φροντίζει».

Ο σύλλογος, βέβαια, ζητά και πάλι από το αρμόδιο υπουργείο να παρέμβει ώστε η ΔΕΗ να κάνει δεκτό το αίτημά του για την αποπληρωμή του χρέους του που είναι 1.965 ευρώ έναντι 30 ευρώ τον μήνα. 

Ads

Η ανάρτηση του Συλλόγου στο Facebook:

Τα έγγραφα που αποδεικνύουν τις καταγγελίες:

image

image