Στις 16:00 αναχώρησε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μετά τη διήμερη επίσημη επίσκεψη του στην Αθήνα.

Ads

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε μια σύντομη συνομιλία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον συνόδευσε μέχρι τις σκάλες του αεροπλάνου, ενώ, την ώρα που το άγημα απέδιδε τιμές, ο κ. Ομπάμα μιλούσε με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τζεφ Πάιατ.

image

image

Ads

Στη συνέχεια, ο Μπαράκ Ομπάμα ανέβηκε -με το γνωστό γοργό ρυθμό του- την κλίμακα, γύρισε και σήκωσε το χέρι του, σε έναν τελευταίο χαιρετισμό προς τους Έλληνες και την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Ομπάμα: Έχουμε χρέος απέναντι στην Ελλάδα [Ολόκληρη η ομιλία]

Τσίπρας στο twitter: Αποχαιρετούμε τον πρόεδρο Ομπάμα που εργάστηκε με σθένος για τη δημοκρατία και τα δικαιώματα

«Αποχαιρετούμε τον πρόεδρο Ομπάμα που εργάστηκε με σθένος για τη δημοκρατία & τα δικαιώματα όλων ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας ή φύλου», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter και πρόσθεσε:

«Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς αποκλεισμούς, προκειμένου να οικοδομήσουμε κοινωνίες που προσφέρουν ελπίδα και προοπτική για όλους απέναντι στο ανερχόμενο ρεύμα σκεπτικισμού και περιχαράκωσης που απειλεί τη δημοκρατία».

Επόμενος σταθμός είναι το το Βερολίνο, όπου ο κ. Ομπάμα θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.