Ο πρώην, πλέον, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απολογήθηκε σήμερα σχετικά με το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε με αυτόν και τον Πέτρο Δούκα όπου μιλούσαν για τις αποζημιώσεις που μοίραζε το 2007 η τότε κυβέρνηση της ΝΔ με τις «τσάντες» στους πολίτες.

Ads

Διαβάστε επίσης:


Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου στον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά, ο Σπήλιος Λιβανός επέμεινε για άλλη μια φορά στη γραμμή ότι οι δικές του αναφορές περί «εποποιΐας» ήταν ειρωνικές.

Όσον αφορά το βίντεο , υποστήριξε ότι δεν επρόκειτο για σύσκεψη, αλλά για «ολιγόλεπτη και εθιμοτυπική» συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ύστερα από «επίμονο αίτημα του δημάρχου Σπάρτης».

Ads

«Όταν άρχισε να λέει αυτά τα απίστευτα πράγματα, που καμία σχέση δεν έχουν με όσα εγώ πιστεύω αλλά καμία σχέση επίσης δεν έχουν με όσα συνέβησαν πραγματικά το 2007, ήρθα σε πολύ δύσκολη θέση» υποστήριξε. «Ένιωσα μια αμηχανία. Έκρινα ότι έπρεπε να υπερκεράσω τα τραγικά αυτά λεχθέντα με ένα ειρωνικό σχόλιο και όσο πιο γρήγορα μπορούσα να φύγω με τους συνεργάτες μου και να μεταβούμε στη συνέλευση των αγροτών» είπε.

Διαβάστε επίσης: Η επιστολή παραίτησης του Σπ. Λιβανού: «Ήταν ειρωνική η διάθεσή μου…»

«Χρησιμοποίησα τη λέξη εποποιΐα με τον προφανή ιδιαίτερα για όσους με γνωρίζουν και ξέρουν πώς εκφράζομαι ειρωνικό τόνο. Αποδείχθηκε ότι η ειρωνεία αυτή όχι μόνο δεν επαρκούσε αλλά αντιθέτως παρεξηγήθηκε εντελώς. Χρειαζόταν πιο απόλυτη και πιο καταδικαστική αντιμετώπιση. Προφανώς έκανα λάθος» υποστήριξε.

Τέλος, τόνισε ότι αποδέχεται την κριτική και αναλαμβάνει τις ευθύνες του, σημειώνοντας ότι όταν κατάλαβε τις διαστάσεις που πήρε η υπόθεση έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού.