Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνηση, Ευάγγελο Βενιζέλο, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι συζήτησαν για θέματα στρατηγικού σχεδιασμού της κυβερνητικής πολιτικής, για τα ταξίδια τους και τις επαφές τους με τους εταίρους, καθώς και για τα επόμενα νομοσχέδια, όπως αυτό που αφορά τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ». Σαμαράς και Βενιζέλος αποφάσισαν να δώσουν ορισμένες εγγυήσεις ώστε να αποφύγουν ενδεχόμενα «αντάρτικα». 
 

Ads

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως «προχωράει κανονικά», ενώ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο «μικρών βελτιώσεων», που όμως δεν πρόκειται να αλλάξουν την ουσία του νομοσχεδίου. «Υπάρχει πλειάδα εγγυήσεων και θα προστεθούν και άλλες», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ανησυχία για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα της χρηματοδότησης των κομμάτων και αποφασίσθηκε το θέμα να συζητηθεί, αρχικά, μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων που θα προετοιμάσουν σχετική εισήγηση.

Υπενθυμίζεται πως η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχει εξαγγείλει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου, δηλαδή από τις 2 Ιουλίου, αντιδρώντας στην πώληση μέρους της ΔΕΗ και ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου. Για την Πέμπτη, 3 Ιουλίου, έχει προγραμματιστεί Παναττικό συλλαλητήριο στις 19:00 έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη 30, ενώ κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί τις επόμενες ημέρες και σε άλλες περιοχές της χώρας. Τη Δευτέρα συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα. 

Κυβερνητικές πηγές φέρονται να εκτιμούν πως «οι συνδικαλιστές δεν θα τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα» και καλώντας τους να επιδείξουν «ευθύνη». «Δεν μπορούν να κατεβάζουν τους διακόπτες. Η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει. Δεν μπορεί να βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Ads

Πριν από τη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο πρωθυπουργός είχε σύσκεψη για το μεταναστευτικό με τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλο, Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Β. Κικίλια, και Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτη.