Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα Τετάρτη (6/12), ώστε να ασκηθεί ποινική δίωξη, ο 71χρονος από την Σαλαμίνα που συνελήφθη για την δολοφονία της 43χρονης εν διαστάσει σύντροφό του και στη συνέχεια ομολόγησε κυνικά την πράξη του.

Ads

Αναμένεται να ζητήσει και να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες στον ανακριτή.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο 71χρονος φαίνεται να περίμενε να φύγει ο δεκαπεντάχρονος γιος του θύματος από τον πρώτο της γάμο και στη συνέχεια πήγε στο σπίτι, τσακώθηκαν, κατάφερε να την πείσει να του ανοίξει και την πυροβόλησε με τον κυνηγετικό του όπλο δύο φορές.

Στη συνέχεια, έσπασε το τζάμι προκειμένου να βεβαιωθεί ότι την είχε σκοτώσει και διέφυγε από την Σαλαμίνα στο Κερατσίνι. Ο δράστης εντοπίστηκε, έχοντας σταθμεύσει το αυτοκίνητο του θύματος με το οποίο είχε διαφύγει, κάτω από τον περιφερειακό, προς το λιμανάκι της Δραπετσώνας, ενώ μαζί του είχε την καραμπίνα με την οποία πυροβόλησε και σκότωσε την σύντροφό του.

Ads

Ενδεικτικό της ψυχραιμίας του είναι το γεγονός πως αμέσως μετά το έγκλημα, πήγε στο λιμάνι, πήρε το φέρι, πέρασε στο Πέραμα και από εκεί πήγε σε καφετέρια που σύχναζε στο Κερατσίνι και έκατσε αρκετές ώρες, σαν μην είχε συμβεί τίποτα. Η παρουσία του και οι κινήσεις του στην καφετέρια καταγράφηκαν και από το κλειστό κύκλωμα της επιχείρησης.

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. Μάλιστα, εμφανίστηκε κυνικός και αμετανόητος σύμφωνα με πληροφορίες κατά την ανάκρισή του από την Αστυνομία και έκανε λόγο για ερωτική αντιζηλία. «Περίμενα για λίγη ώρα. Όταν είδα ότι έφυγε το παιδί, πήγα στην πόρτα του σπιτιού και είδα ότι ήταν ανοιχτή. Μπήκα, την πυροβόλησα και πήγα να φύγω. Έκλεισα την πόρτα πίσω μου, αλλά στη συνέχεια έσπασα το τζάμι, για να δω αν ήταν ακόμη ζωντανή..Τη σκότωσα, γιατί την έπιασα με άλλον. Τα είχα τόσα χρόνια μαζί της και το έκανε αυτό σε εμένα; Ε, ας πάω φυλακή τώρα», φέρεται να είπε.

«Αποφάσισα να το κάνω από τη στιγμή που τη βρήκα με άλλον. Δεν εκτιμούσε όσα είχα κάνει για αυτήν. Την έπιασα να με απατάει και αποφάσισα να το κάνω. Για να μάθει. Δεν άξιζε να ζει» είπε προκλητικά.