Ομολόγησε σύμφωνα με πληροφορίες ο 71χρονος σύντροφός της και βασικός ύποπτος, τη δολοφονία της 43χρονης γυναίκας στη Σαλαμίνα. Ο ίδιος είπε στους αστυνομικούς της ασφάλειας Πειραιά ότι διέπραξε το έγκλημα λόγω «ερωτικής αντιζηλίας».

Ads

Νωρίτερα, συνελήφθη στο Κερατσίνι μετά από ανθρωποκυνηγητό από τις αστυνομικές αρχές, καθώς θεωρήθηκε εξαρχής ο βασικός ύποπτος της γυναικοκτονίας που συγκλονίζει τη χώρα. Το τελευταίο στίγμα του κινητού του τηλεφώνου που εξέπεμψε από συγκεκριμένη κεραία του Κερατσινίου, κάρφωσε τον γυναικοκτόνο.

Το χρονικό της βίας και η ενημέρωση της αστυνομίας

To θύμα, μητέρα ενός 15χρονου παιδιού, είχε προβεί σε επίσημη καταγγελία του συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία στην ΕΛ.ΑΣ. λίγα εικοσιτετράωρα πριν πέσει νεκρή από κυνηγετική καραμπίνα.

Τη 43χρονη εντόπισε νεκρή το πρωί της Τρίτης (5/12) η μητέρα της, επιστρέφοντας στο σπίτι περίπου στις 8, και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γειτόνων, προκύπτει ότι πιθανότατα ο φερόμενος 71χρονος δράστης επέλεξε την ώρα του εγκλήματος.

Ads

Την ώρα της γυναικοκτονίας το 15χρονο παιδί της 43χρονης επίσης έλειπε, καθώς φεύγει νωρίς προκειμένου να μεταβεί σε ειδικό σχολείο εκτός Σαλαμίνας.

«Ακούσαμε πυροβολισμούς το ξημέρωμα, γύρω στις 6.30, απλά επειδή είναι και η εποχή κυνηγιού δεν δώσαμε σημασία. Είναι ήσυχη γειτονιά και το χωριό γενικά εδώ. Αποκαλύφθηκε μετά όταν γύρισε η μητέρα της και άνοιξε την πόρτα και είδε το πτώμα. Είχε πυροβοληθεί εξ’ επαφής δηλαδή. Άκουσα τις φωνές και έτρεξα να τη βοηθήσω γιατί ήταν ημιλιπόθυμη η γυναίκα και είδα και τη σορό. 8 και κάτι άκουσα τη γυναίκα να φωνάζει “το παιδί μου, το παιδί μου”, τρέχω, ανθρώπινα, γειτόνισσα είναι, να βοηθήσω. Και βλέπουμε, δυστυχώς, την κοπέλα νεκρή. Αίμα δεν είχε, δεν φαινόταν το αίμα γιατί έχει χτυπηθεί στην κοιλιακή χώρα και το αίμα ήταν στην πλάτη της. Ήταν σκεπασμένη και με ένα σεντόνι. Δηλαδή, είχε το θράσος και τη σκέπασε κιόλας φεύγοντας», λέει ο γείτονας του θύματος στο protothema.gr ενώ τονίζει πως η μητέρα του θύματος έδειξε ως δράστη της δολοφονίας τον πρώην σύντροφό της 43χρονης.

«Την ήξερα λίγο, όχι ιδιαίτερα. Δεν είναι εδώ η μόνιμη κατοικία της, έμενε αλλού αλλά είχε έρθει για λίγες ημέρες εδώ. Η μητέρα ισχυρίζεται για τον πρώην σύντροφο. Υπάρχει μια φημολογία για κακοποιητική συμπεριφορά, πρόσφατα κιόλας. Το παιδί του θύματος επειδή είναι με ειδικές ανάγκες φεύγει νωρίς, πάει σε ειδικό σχολείο εκτός Σαλαμίνος οπότε δεν ήταν εδώ», προσθέτει.

Σύμφωνα με μαρτυρία άλλου γείτονα, ο 71χρονος -τον οποίο είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία το Σάββατο (2/12) για ενδοοικογενειακή βία, σωματική βλάβη και υπεξαίρεση- την παρακολουθούσε στο σπίτι της μητέρας της 43χρονης, όπου οι αστυνομικές αρχές της είχαν προτείνει να μετακομίσει μετά την καταγγελία.

«Την κλώτσαγε, τη χτύπαγε, τη φώναζε π@*ν@… Την Παρασκευή (1/12) η κοπέλα φώναζε, φώναζε όχι για το αυτοκίνητό της, φώναζε για το κινητό της, να ειδοποιήσει τη μητέρα της γιατί δεν μπορούσε να περπατήσει. Την είχε χτυπήσει άσχημα. Βγήκε για λίγο, φώναξε το παιδάκι ”πάμε να πάρουμε λίγο αέρα στην παραλία” και μέχρι το πεύκο έφτασε, δεν μπορούσε να πάει πιο κάτω. Πιο παλιά άκουγα φασαρίες, δεν είχα δει να τη χτυπάει. Την ίδια ημέρα, την Παρασκευή το βράδυ, άνοιξε το παράθυρο, την είδε και της φώναζε» δήλωσε άλλος ο γείτονας του θύματος.

«Εχθές (σ.σ. Δευτέρα (4/12) τον είδα πάλι που κατέβηκε στο στενάκι, πιο πάνω από το σπίτι. Την Παρασκευή την χτύπησε στο σώμα, την άκουγα που φώναζε η κοπέλα ότι πονάει και στο πόδι» συμπλήρωσε, μιλώντας στο protothema.gr.

Δεν πρόλαβε να πατήσει το panic button

Οι αστυνομικοί συμβούλευσαν τη 43χρονη να εγκαταστήσει το panic button στο κινητό της και να μην επιστρέψει στο σπίτι όπου συγκατοικούσε με τον 71χρονο, αλλά να μείνει στο σπίτι της μητέρας της.

Πράγματι, τις τελευταίες μέρες έμενε με τη μητέρα, αλλά σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν πρόλαβε να ενεργοποιήσει το panic button.

Η αστυνομία, βάσει της καταγγελίας που έγινε από τη 43χρονη, προχώρησε σε αναζητήσεις του 71χρονου για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Τι λέει ο πρώην σύζυγος της 43χρονης

Σε δηλώσεις του στον Alpha, o πρώην σύζυγος του θύματος μίλησε, επίσης, στον Alpha για το αποτρόπαιο περιστατικό, καθώς και πώς γνωρίστηκε με τον δράστη: «Έχουμε ένα παιδάκι, το οποίο δεν μιλάει και τόσο καλά».

«Είχαμε χωρίσει τέσσερα χρόνια τώρα και συζούσε μ’ έναν άνθρωπο εκεί στο σπίτι της. Εγώ πήγαινα και έπαιρνα το παιδί μου στο σπίτι που συζούσε, και πήγαινα και το έπαιρνα από εκεί. Μού είπαν ότι πήγε στο πατρικό της και το παιδί μου είχε φύγει με το ταξί και είχε πάει στο σχολείο. Πήγε στο σπίτι της και την πυροβόλησε στο πατρικό της» συμπλήρωσε.

«Είχαμε έρθει σε επαφή. Δεν μου είχε δώσει την καλύτερη εντύπωση αλλά δεν είναι και πολλά, πολλά. Εγώ ήθελα να απομακρύνω το παιδί μου και τα σαββατοκύριακα το είχα μόνο εγώ. Απ’ ό,τι ξέρω, ήταν οδηγός λεωφορείου, σε βανάκι που έπαιρνε από το σχολείο παιδάκια. Εκεί τον γνώρισε γιατί πήγαινε το παιδί μας στο σχολείο» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του 2023 μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου έχουν γίνει 9.860 καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, εκ των οποίων 8.409 αφορούν γυναίκες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

*Εάν είστε επιζώσα ενδο-οικογενειακής ή άλλου είδους έμφυλης βίας ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο [email protected]