Ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκε ο 71χρονος γυναικοκτόνος, το πρωί της Τετάρτης, όπου πήρα προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή. Την ίδια ώρα, μία μάλλον «περίεργη» εξήγηση για τον, εκ του τραγικού αποτελέσματος, προβληματικό τρόπο που χειρίστηκε την καταγγελία της γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον γυναικοκτόνο στην Σαλαμίνα, έδωσε η αστυνομία.

Ads

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, ρωτήθηκε για το εάν θα έπρεπε να έχει δοθεί προστασία στην 43χρονη με αστυνομικό έξω από το σπίτι της μητέρας της καθώς είχε καταγγείλει τον ξυλοδαρμό της, ελάχιστα 24ωρα πριν την δολοφονία της.

Η απάντηση της εκπροσώπου της ΕΛΑΣ ήταν η εξής::

«Δεν δόθηκε η εικόνα ότι κινδυνεύει τόσο άμεσα η ζωή της γυναίκας. Αυτό για το οποίο ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί είναι ότι κινδυνεύει η σωματική της ακεραιότητα».

Ads

Η απάντηση αυτή είναι «περίεργη», διότι, ένα θύμα έμφυλης βίας – και μάλιστα της σφοδρότητας που είχε υποστεί η Γεωργία, όχι μόνο μία φορά – είναι στατιστικά «υποψήφιο» και για θύμα δολοφονίας.

Και αυτό οφείλει να το γνωρίζει κάθε αστυνομικός.

Επιπλέον, η Γεωργία πήγε στην αστυνομία να ζητήσει βοήθεια, ακριβώς για να μην πεθάνει.

Ως προς το τι έκανε η ΕΛ,ΑΣ πριν την γυναικοκτονία και μετά την καταγγελία της Γεωργίας, η κ. Δημογλίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ σημείωσε πως «τον αναζήτησαν οι αστυνομικοί επανειλημμένα μετά την καταγγελία της γυναίκας, όχι μόνο στην οικία όπου διέμενε, αλλά και σε μέρη που μας γνωστοποίησε το θύμα ότι σύχναζε ο συγκεκριμένος άνθρωπος και προφανώς κρυβόταν για να αποφύγει την αυτόφωρη σύλληψη».

Απαντώντας για το πώς και γιατί η Αστυνομία κατάφερε να τον εντοπίσει μετά το έγκλημα η κ. Δημογλίδου σημείωσε πως όταν υπάρχει κακούργημα δίνεται η άδεια από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να εντοπιστεί το σήμα του, υπογραμμίζοντας πως «δεν είναι εύκολο να δοθεί η άδεια ώστε να μπορούμε να βρούμε έναν άνθρωπο αν δεν έχει τελεστεί κάποιο κακούργημα».

Απάντηση η οποία οδηγεί στο ερώτημα, εάν η βία που είχε υποστεί η Γεωργία ήταν κακουργηματική και ποιος το ορίζει αυτό.

Αμετανόητος ο γυναικοκτόνος

Ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκε ο 71χρονος γυναικοκτόνος, το πρωί της Τετάρτης, όπου πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο 71χρονος φαίνεται να περίμενε να φύγει ο δεκαπεντάχρονος γιος του θύματος από τον πρώτο της γάμο και στη συνέχεια πήγε στο σπίτι, τσακώθηκαν, κατάφερε να την πείσει να του ανοίξει και την πυροβόλησε με τον κυνηγετικό του όπλο δύο φορές.

Στη συνέχεια, έσπασε το τζάμι προκειμένου να βεβαιωθεί ότι την είχε σκοτώσει και διέφυγε από την Σαλαμίνα στο Κερατσίνι. Ο δράστης εντοπίστηκε, έχοντας σταθμεύσει το αυτοκίνητο του θύματος με το οποίο είχε διαφύγει, κάτω από τον περιφερειακό, προς το λιμανάκι της Δραπετσώνας, ενώ μαζί του είχε την καραμπίνα με την οποία πυροβόλησε και σκότωσε την σύντροφό του.

Ενδεικτικό της ψυχραιμίας του είναι το γεγονός πως αμέσως μετά το έγκλημα, πήγε στο λιμάνι, πήρε το φέρι, πέρασε στο Πέραμα και από εκεί πήγε σε καφετέρια που σύχναζε στο Κερατσίνι και έκατσε αρκετές ώρες, σαν μην είχε συμβεί τίποτα. Η παρουσία του και οι κινήσεις του στην καφετέρια καταγράφηκαν και από το κλειστό κύκλωμα της επιχείρησης.

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν. Μάλιστα, εμφανίστηκε κυνικός και αμετανόητος σύμφωνα με πληροφορίες κατά την ανάκρισή του από την Αστυνομία και έκανε λόγο για ερωτική αντιζηλία. «Περίμενα για λίγη ώρα. Όταν είδα ότι έφυγε το παιδί, πήγα στην πόρτα του σπιτιού και είδα ότι ήταν ανοιχτή. Μπήκα, την πυροβόλησα και πήγα να φύγω. Έκλεισα την πόρτα πίσω μου, αλλά στη συνέχεια έσπασα το τζάμι, για να δω αν ήταν ακόμη ζωντανή..Τη σκότωσα, γιατί την έπιασα με άλλον. Τα είχα τόσα χρόνια μαζί της και το έκανε αυτό σε εμένα; Ε, ας πάω φυλακή τώρα», φέρεται να είπε.

«Αποφάσισα να το κάνω από τη στιγμή που τη βρήκα με άλλον. Δεν εκτιμούσε όσα είχα κάνει για αυτήν. Την έπιασα να με απατάει και αποφάσισα να το κάνω. Για να μάθει. Δεν άξιζε να ζει» είπε.