Τις συνθήκες υπό τις οποίες δολοφονήθηκε η 27χρονη Αναστάζια στην Κω διερευνούν οι Αρχές, ενώ παραμένει το ερώτημα για το πώς η σορός της βρέθηκε σε ερημική τοποθεσία, η οποία είχε ερευνηθεί κατ’ επανάληψη τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο δεν είχε εντοπιστεί τίποτα.

Ads

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται ο 32χρονος που κατηγορείται για αρπαγή και γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, ο οποίος πήρε προθεσμία ώστε να απολογηθεί την Τεταρτη στις 12:00, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Ζαφείρη Δρόσο. Αναφορικά με τον δεύτερο ύποπτο, τον συγκάτοικο του 32χρονου, οι Αρχές εκτιμούν πως ίσως εμπλέκεται στην υπόθεση σχετικά με τη μεταφορά της σορού της κοπέλας στον υδροβιότοπο όπου εντοπίστηκε

Η σορός της 27χρονης εντοπίστηκε μέσα σε σακούλα, τυλιγμένη με σεντόνι και σκεπασμένη με κλαδιά, στον υδροβιότοπο των Αλυκών και σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του 32χρονου κατηγορούμενου, με καταγωγή από το Μπαγκλαντές.

Οι Αρχές αναζητούν στοιχεία και τυχόν γενετικό υλικό του δράστη στο σεντόνι και στις πλαστικές σακούλες με τα οποία ήταν τυλιγμένη η σορός,  όσο και σε βιολογικό υλικό από τα νύχια της κοπέλας καθώς εικάζεται ότι η 27χρονη πάλεψε τις τελευταίες στιγμές της ζωής της.

Ads

Σε νέα κατάθεση κλήθηκε ο σύντροφός της

Στην ανακρίτρια κλήθηκε εκτάκτως και ο σύντροφος της Αναστάζια, που κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη βραδιά της εξαφάνισης αλλά και μηνύματα που είχαν ανταλλάξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, τουλάχιστον μια ώρα πριν η Αναστάζια δώσει το στίγμα του σημείου από το οποίο θα την παραλάμβανε ο σύντροφός της, του είχε στείλει αγωνιώδη μηνύματα στα οποία διαφαίνεται ότι αισθανόταν κίνδυνο και φόβο  και του ζητούσε να πάει να την πάρει.

Όσον αφορά στη δολοφονία της 27χρονης, ο σύντροφός της δεν είναι στο κάδρο των ερευνών, καθώς φαίνεται να έχει ισχυρό άλλοθι επικαλούμενος ότι εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην εργασία του. Ίδια απάντηση φαίνεται να δίνει και στην άτυχη κοπέλα, όταν του ζητάει να πάει την πάρει από το σπίτι του 32χρονου.

«Είναι ένα γεγονός που μας έχει συνταράξει, ελπίζουμε σύντομα να βρεθεί ο ένοχος. Εθελοντές υποστηρίζουν ότι είχαν ψάξει τις προηγούμενες μέρες στο συγκεκριμένο σημείο» δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Κω, Σταμάτης Καμπουράκης.

«Την Παρασκευή το απόγευμα περάσαμε από εδώ και εγώ προσωπικά και με σκυλί και drone και δεν βρήκαμε κάτι. Το drone κατέβηκε εδώ γύρω από το δέντρο και είδαμε τις εικόνες και δεν φαίνεται κάτι», δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών της Πολιτικής Προστασίας, Θωμάς Καραθωμάς.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα και στην Πολωνία, χώρα καταγωγής της 27χρονης, ενώ παρέμβαση έκανε και ο Πολωνός πρωθυπουργός. 

«Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστασίας. Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Γι’ αυτό θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να παραδώσει τον ύποπτο ώστε να δικαστεί σε πολωνικό δικαστήριο και να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή ποινή», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ματέους Μοραβιέτσκι.

«Την εξαπάτησαν», λέει ο πατέρας της 27χρονης

«Την εξαπάτησαν. Περίμεναν να βραδιάσει και ίσως στις λίγες ώρες που πέρασε μαζί τους της έβαλαν κάτι στο ποτό. Όταν τηλεφώνησε στον φίλο της, είπε ότι θα την πήγαινε κάποιος άντρας στο ξενοδοχείο. Αλλά αντ` αυτού την οδήγησε σε κάποιο ερημικό οικόπεδο. Οι υπόλοιποι άντρες που συνάντησε μπορεί να τράπηκαν σε φυγή» δήλωσε ο πατέρας της.

«Τα άτομα που το έκαναν πρέπει να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει. Θα ήθελα 10 λεπτά να συναντηθώ με αυτόν τον άνδρα και να το “τελειώσω” εγώ. Ελπίζω η δολοφονία της αδελφής μου να είναι μια προειδοποίηση για άλλα κορίτσια όταν θα είναι σε άλλες χώρες να προσέχουν τις παρέες τους» ανέφερε ο αδελφός της.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρας (19/6) εκδόθηκε το ιατροδικαστικό πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο ο θάνατος της 27χρονης προήλθε από ασφυξία χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί ο ακριβής τρόπος.