Εκδόθηκε το ιατροδικαστικό πόρισμα για την 27χρονη Αναστάζια και εστάλη στην ανακριτική και εισαγγελική Αρχή, ενώ συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο Πολωνός σύντροφός της.

Ads

Μαρτυρικό θάνατο από ασφυξία φέρεται να βρήκε η κοπέλα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η οποία μάλιστα βρέθηκε νεκρή μέσα σε σακούλα και σκεπασμένη με κλαδιά, μόλις ένα χιλιόμετρο απόσταση από το σπίτι του 32χρονου άνδρα από το Μπαγκλαντές, ο οποίος έχει συλληφθεί ως βασικός ύποπτος.

Νωρίτερα, ο 32χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη. Παρά την ανεύρεση της σορού της κοπέλας και την επιβεβαίωση ότι πρόκειται για δολοφονία, η κατηγορία εναντίον του βασικού υπόπτου παραμένει η αρπαγή και η γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση.

Στο κάδρο των υπόπτων μπαίνει και ο συγκάτοικός του, αφού οι αρχές θεωρούν δύσκολο ένα άτομο μόνο του, να μετέφερε το πτώμα της κοπέλας.

Επίσης, την έκδοση στην Πολωνία του υπόπτου για την δολοφονία ζητούν οι αρχές της Πολωνίας, όπως προανήγγειλε με ανάρτησή του ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ματέους Μοραβιέτσκι.

Ads

«Είμαι συγκλονισμένος από την άγρια δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια. Ο δράστης πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές συνέπειες. Γι’ αυτό θα ζητήσουμε από την Ελλάδα να παραδώσει τον ύποπτο για να δικαστεί σε πολωνικό δικαστήριο και να του επιβληθεί η μέγιστη δυνατή ποινή», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Πολωνός πρωυθπουργός.

Τα ερωτήματα

Τις τελευταίες ώρες, έρχονται στο προσκήνιο ερωτήματα, που αφορούν τόσο στη δολοφονία, όσο και στις έρευνες μέχρι να βρεθεί η σορός, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι ο δράστης ή οι δράστες, ενδεχομένως και με τη βοήθεια συνεργών, επιχείρησαν να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές.

Το πρώτο ερώτημα αφορά στο κινητό της 27χρονης, που είχε βρεθεί από περαστικό πολίτη, χωρίς την κάρτα SIM σε εγκαταλελειμμένο σπίτι. Και αυτό διότι, το σημείο είχε ελεγχθεί και τις προηγούμενες ημέρες πριν βρεθεί χωρίς αποτέλεσμα.

Το δεύτερο ερωτηματικό αφορά το σημείο, που βρέθηκε η σορός της κοπέλας. Ήταν ένα σημείο που είχε ελεγχθεί πολλές φορές από τις ομάδες ερευνών.

Αδερφός Αναστάζια: «Θα ήθελα 10 λεπτά μαζί του»

«Σίγουρα δεν πιστεύω ότι ήταν ατύχημα. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Να αποδοθεί δικαιοσύνη. Τα άτομα που το έκαναν πρέπει να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει. Όντως θα ήθελα δέκα λεπτά να συναντηθώ με αυτόν τον άνδρα και να το “τελειώσω” εγώ» είπε ο αδερφός της Αναστάζια στον ALPHA.

«Δεν μπορώ να σκεφτώ καθαρά αυτή τη στιγμή, δεν το έχω συνειδητοποιήσει, λυπάμαι που έτυχε να είναι η αδερφή μου και τώρα πρέπει να μιλήσω με την αστυνομία. Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη. Λυπάμαι που αφορά την οικογένειά μου αλλά ελπίζω η δολοφονία της να είναι μια προειδοποίηση για άλλα κορίτσια όταν θα είναι σε άλλες χώρες να προσέχουν τις παρέες τους και να προσέχουν περισσότερο», τόνισε.

«Ήταν ένα νέο κορίτσι που είχε πολλά όνειρα, της άρεσε να ταξιδεύει και ονειρευόταν να γίνει μοντέλο. Πρόσεχε πολύ την εμφάνισή της και τώρα την “έσβησαν”», είπε ο αδερφός της.