Σοκ προκαλεί το πρωτοφανές αιματηρό περιστατικό σε ναυτιλιακή εταιρεία στην Γλυφάδα όπου ένας 70χρονος εισέβαλε με όπλο και σκότωσε την ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής, τον CEO κι έναν υπάλληλο, ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ads

Όλα έγιναν το πρωί της Δευτέρας (12/2), γύρω στις 10:00. Ο δράστης μπήκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας από τον χώρο του πάρκινγκ με μια καραμπίνα στα χέρια, φωνάζοντας «ήρθα να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα» και ανέβηκε στον ημιώροφο του κτηρίου.

Έντρομοι οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να προφυλαχτούν. Άλλοι κρύφτηκαν κάτω από τα γραφεία, αρκετοί προσπάθησαν να ξεφύγουν από τις σκάλες και κάποιοι κρύφτηκαν στις τουαλέτες.

Στην συνέχεια, ο δράστης ανεβαίνοντας στον ημιώροφο του κτιρίου πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα την ιδιοκτήτρια, τον συνιδιοκτήτη και διευθύνοντα σύμβουλο και έναν πρώην καπετάνιο.

Ads

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες νεκροί από τα πυρά έπεσαν η αδερφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση, Μαρία Καρνέση, ο διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής, Αντώνης Βλασάκης, ο οποίος ήταν παντρεμένος με την αδελφή της Μαρίας Καρνέση, και ο πρώην καπετάνιος και υπάλληλος στο λογιστήριο της εταιρείας Ηλίας Κουκουλάρης.

Ο εμπλεκόμενος φέρεται να είναι ένας πρώην εργαζόμενος, ο οποίος δούλευε για χρόνια για την οικογένεια Καρνέση και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είχε απολυθεί πριν έναν χρόνο.

Στη συνέχεια, αφού ειδοποιήθηκε η αστυνομία και όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ, άνδρες των ΕΚΑΜ εισέβαλαν στο κτήριο για να ερευνήσουν αν κρατούνται όμηροι υπάλληλοι και χρησιμοποιούνται ως ασπίδα από τον δράστη.

Έπειτα, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ο δράστης εντοπίστηκε νεκρός στο υπόγειο του κτιρίου της ναυτιλιακής εταιρείας, με μία καραμπίνα δίπλα του.

«Δεν ήθελε να χτυπήσει κανέναν από εμάς, μόνο τα αφεντικά»

«Δεν ήθελε να χτυπήσει κανέναν από εμάς, μόνο τα αφεντικά» επεσήμανε εργαζόμενη της εταιρίας, αναφερόμενη στον 70χρονο πρώην εργαζόμενο.

«Όπως ήμασταν στα γραφεία μας και δουλεύαμε κανονικά ακούσαμε πυροβολισμούς, δεν ξέραμε τι είναι. Εγώ ήμουν στον πρώτο και αυτό έγινε στον δεύτερο. Ήταν πρώην υπάλληλος της εταιρείας Αιγύπτιος στην καταγωγή είχε απολυθεί εδώ και καιρό και προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά» επισημαίνει η εργαζόμενη.

«Φώναζε σε όλους να φύγουν, δεν ήθελε να χτυπήσει κανέναν από εμάς ήθελε να χτυπήσει μόνο τα αφεντικά. Πυροβόλησε δύο από τα αφεντικά και έναν υπάλληλο που τον πλησίασε και πήγε να τον σταματήσει. Μπήκε με μία κοντόκαννη καραμπίνα και ένα ρεβόλβερ» τόνισε η γυναίκα.

«Ήμουν κάτω από το γραφείο, περίμενα να ηρεμήσουν τα πράγματα και μπήκαν οι αστυνομικοί και μας έβγαλαν».

https://youtu.be/g0UHwNp_H-Y?si=YKh8yU2Qonnw0JUD

Διαβάστε επίσης: Μακελειό στη Γλυφάδα – Μαρτυρίες εργαζομένων / «Δεν ήθελε να χτυπήσει κανέναν από εμάς, μόνο τα αφεντικά»

Ποια είναι η ναυτιλιακή

Η European Navigation δραστηριοποιείται στα δεξαμενόπλοια. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ιδρύθηκε το 1979 και επί δεκαετίες έχει διαχειριστεί δεκάδες εμπορικά πλοία, δεξαμενόπλοια πετρελαίου και χημικών, ενώ «διαχειρίζεται σήμερα ένα στόλο περίπου 1.200.000 DWT υπό την European Product Carriers Ltd». Συγκεκριμένα, «δύο shuttle tankers DP2 Suezmaxes που κατασκευάστηκαν το 2013 στο STX (Κορέα), τέσσερα δεξαμενόπλοια LR2 και οκτώ δεξαμενόπλοια MR, όλα κατασκευασμένα μεταξύ 2001 και το 2005 και τρία μικρά δεξαμενόπλοια για την εγχώρια ελληνική αγορά που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2004 και 2006, ενώ υπήρχε προγραμματισμός προσθήκης ακόμη πέντε δεξαμενόπλοιων MR στο STX στην Κορέα ήδη την περασμένη δεκαετία.

Οι εγκαταστάσεις της στην Γλυφάδα φιλοξενούν τις υπηρεσίες για «την τεχνική διαχείριση, τη λειτουργία, την ασφάλιση και το πλήρωμα».

Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων, η ναυτιλιακή έχει βρεθεί στο πρόσφατο παρελθόν στο προσκήνιο μέσω της δικαστικής διαμάχης μεταξύ μελών της οικογένειας Καρνέση για σειρά οικονομικών θεμάτων.

Σημειώνεται ότι ο ιδρυτής της Σπύρος Καρνέσης έχει και το πλειοψηφικό ποσοστό σε γνωστή εταιρεία καυσίμων.