«Δεν ήθελε να χτυπήσει κανέναν από εμάς, μόνο τα αφεντικά» τονίζουν στις μαρτυρίες τους εργαζόμενοι που έζησε το μακελειό το οποίο έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας σε ναυτιλιακή εταιρία στη Γλυφάδα, όταν απολυμένος εργαζόμενός της εισέβαλε ανοίγοντας πυρ, με αποτέλεσμα τέσσερις νεκρούς, μεταξύ των οποίων και ο ίδιος.

Ads

«Δεν ήθελε να χτυπήσει κανέναν από εμάς, μόνο τα αφεντικά» επεσήμανε εργαζόμενη της εταιρίας, αναφερόμενη στον 70χρονο πρώην εργαζόμενο.

«Όπως ήμασταν στα γραφεία μας και δουλεύαμε κανονικά ακούσαμε πυροβολισμούς, δεν ξέραμε τι είναι. Εγώ ήμουν στον πρώτο και αυτό έγινε στον δεύτερο. Ήταν πρώην υπάλληλος της εταιρείας Αιγύπτιος στην καταγωγή είχε απολυθεί εδώ και καιρό και προφανώς ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά» επισημαίνει η εργαζόμενη.

«Φώναζε σε όλους να φύγουν, δεν ήθελε να χτυπήσει κανέναν από εμάς ήθελε να χτυπήσει μόνο τα αφεντικά. Πυροβόλησε δύο από τα αφεντικά και έναν υπάλληλο που τον πλησίασε και πήγε να τον σταματήσει. Μπήκε με μία κοντόκαννη καραμπίνα και ένα ρεβόλβερ» τόνισε η γυναίκα.

Ads

«Ήμουν κάτω από το γραφείο, περίμενα να ηρεμήσουν τα πράγματα και μπήκαν οι αστυνομικοί και μας έβγαλαν».

Ποια είναι η ναυτιλιακή

Η ναυτιλιακή είναι η European Navigation, που δραστηριοποιείται στα δεξαμενόπλοια.

Η εταιρεία αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι ιδρύθηκε το 1979 και έχει επί δεκαετίες διαχειριστεί δεκάδες εμπορικά πλοία, δεξαμενόπλοια πετρελαίου και χημικών, ενώ «διαχειρίζεται σήμερα ένα στόλο περίπου 1.200.000 DWT υπό την European Product Carriers Ltd». Συγκεκριμένα, «δύο shuttle tankers DP2 Suezmaxes που κατασκευάστηκαν το 2013 στο STX (Κορέα), τέσσερα δεξαμενόπλοια LR2 και οκτώ δεξαμενόπλοια MR, όλα κατασκευασμένα μεταξύ 2001 και το 2005 και τρία μικρά δεξαμενόπλοια για την εγχώρια ελληνική αγορά που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2004 και 2006, ενώ υπήρχε προγραμματισμός προσθήκης ακόμη πέντε δεξαμενόπλοιων MR στο STX στην Κορέα ήδη την περασμένη δεκαετία. Οι εγκαταστάσεις της στην Γλυφάδα φιλοξενούν τις υπηρεσίες για «την τεχνική διαχείριση, τη λειτουργία, την ασφάλιση και το πλήρωμα».

Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων, η ναυτιλιακή έχει βρεθεί στο πρόσφατο παρελθόν στο προσκήνιο μέσω της δικαστικής διαμάχης στην οικογένεια Καρνέση για σειρά οικονομικών θεμάτων. Σημειώνεται ότι ο ιδρυτής της Σπύρος Καρνέσης έχει και το πλειοψηφικό ποσοστό σε γνωστή εταιρεία καυσίμων.

https://youtu.be/g0UHwNp_H-Y?feature=shared