Την ανάγκη συνεργασίας ώστε να υπάρξει επιτυχής κατάληξη στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα υπογράμμισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε δηλώσεις του πριν από τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. «Δεν θέλω να υπάρξει αποτυχία. Πρέπει οι Ευρωπαίοι να δουλέψουν μαζί, πρέπει να υπάρξει συνεργασία» τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Ads

 
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εκτίμησε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί πολύ μεγάλη πρόοδος σε ό,τι αφορά τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. «Προσπαθούμε, όμως, να συμβάλουμε, ούτως  ώστε να υπάρξει πρόοδος, σε ό, τι αφορά τα θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε» πρόσθεσε. 

«Θα συζητήσουμε με τον Πρωθυπουργό τα διάφορα θέματα, τα οποία υπάρχουν στο τραπέζι. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πάντα θέλει να έχει ένα βοηθητικό ρόλο, όμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι ένας από τους μείζονες παίκτες εδώ» τόνισε στη συνέχεια ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Έχω κάνει και θα κάνω προτάσεις στο φίλο μου τον Αλέξη και μετά θα δούμε τι θα γίνει. Απλά να διευκρινίσω ότι δεν θέλω να υπάρξει αποτυχία. Πρέπει οι Ευρωπαίοι να δουλέψουν μαζί. Ήρθε η ώρα για συνεργασία, για το όραμά μας. Και βεβαίως, ο Έλληνας Πρωθυπουργός υιοθετεί μια τροχιά ευρωπαϊκή και τις ερχόμενες  εβδομάδες θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα θέματα που έχουμε μπροστά μας με επιτυχή τρόπο» κατέληξε. 

Αισιόδοξος εμφανίστηκε από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Συζητούμε με τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς, προκειμένου να βρούμε τον βέλτιστο τρόπο για την εφαρμογή της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου η οποία ελήφθη στο Eurogroup» σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός».

Ads

«Είμαι αισιόδοξος, διότι συζητούμε με καλούς φίλους της Ελλάδας και με ανθρώπους που είναι ευρωπαϊστές. Είμαι, λοιπόν, αισιόδοξος ότι υπάρχει πολιτική βούληση, ούτως ώστε να βρεθούν σύντομα λύσεις στα κοινά μας προβλήματα. Και πιστεύω, βεβαίως, ότι όταν υπάρχει πολιτική βούληση, τα πάντα είναι εφικτά» πρόσθεσε. 

Διαβάστε επίσης:

 
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς. Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι κατά τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους «θα ξεπεράσουμε την παρανόηση και στο τέλος θα υπάρξει ένας έντιμος συμβιβασμός». Ο Μάρτιν Σουλτς από την πλευρά του εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η κακή συνεννόηση θα μπορέσει να επιλυθεί. Τόνισε ότι οι δυο πλευρές πρέπει να δουλέψουν πάνω σε ένα σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας.