Σχεδόν κάθε βουλευτής της ΝΔ που μιλάει δημόσια το τελευταίο 24ωρο λέει και κάτι για την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου με αφορμή την αναφορά της στο ενδεχόμενο να προκύψει μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ως αποτέλεσμα εκβιασμού του Νίκου Ανδρουλάκη μέσω των υποκλοπών.

Ads

Το μοτίβο είναι ότι προσέβαλε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υπαινισσόμενη ότι κάτι έχει να κρύψει και γι αυτό είναι εκβιασμός, ενώ στο βάθος της εικόνας υπάρχει η ελπίδα ότι με αυτούς τους όρους καθίσταται αδύνατη η «προοδευτική διακυβέρνηση».

Τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον Νίκο Ανδρουλάκη, ρίχνουν τους τόνους της κριτικής προς τη Χαριλάου Τρικούπη, εγκαταλείπουν τις δημόσιες εκτιμήσεις ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει κρυφή ατζέντα σύμπλευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσπαθούν με τον τρόπο αυτό να ξαναρίξουν τις γέφυρες που κάηκαν λόγω του σκανδάλου των υποκλοπών.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο “πυροβολούν” την Πόπη Τσαπανίδου. Ο άλλος είναι ότι θέλουν να “γκριζάρουν” μια επιλογή του Αλέξη Τσίπρα που έκανε μεγάλη εντύπωση όταν ανακοινώθηκε.

Ads

Και ευελπιστούν ότι με τα πυρά που της ρίχνουν θα κινητοποιήσουν όσους στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν ενέκριναν αυτή την επιλογή αλλά δεν το εξέφρασαν δημόσια να αρχίσουν την γκρίνια.

Ένα παράδειγμα:

Οι υποστηρικτές της ΝΔ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Π. Τσαπανίδου. 

Και ορισμένοι κάνουν μέχρι και ενδυματολογικές παρατηρήσεις:

Αλλά η Π. Τσαπανίδου δεν “τρένταρε” μόνο στο twitter. Είχε την τιμητική της και στον τύπο. 

Ο Στ. Κασιμάτης στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ:
… Ο ισχυρισμός της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ είναι προσβλητικός για τον Ανδρουλάκη, διότι υπονοεί ότι ο βίος του δεν είναι ανεπίληπτος. Ως γνωστόν, οι λεγόμενες νόμιμες επισυνδέσεις είναι εκατοντάδες και δεν προκύπτουν στοιχεία επιλήψιμα από όλες τις παρακολουθήσεις. Επομένως, γιατί να σπεύσουμε να πιστέψουμε ότι βρέθηκαν στην περίπτωσή του, όπως υπονοεί η κ. Τσαπανίδου; Ολοι θυμόμαστε, νομίζω, πόσο είχε θιγεί ο Ανδρουλάκης από την παρακολούθηση του κινητού του. Φαντάζομαι ότι άλλο τόσο πρέπει να θίγεται και τώρα από τον ισχυρισμό της κ. Τσαπανίδου. Θα νιώθει ότι η προσβολή της ΝΔ εις βάρος του επαναλαμβάνεται από την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτός ήταν ο σκοπός, τότε πολύ ωραία τα κατάφερε η κ. Τσαπανίδου! Εύγε!

Βέβαια, η ίδια αρνείται ότι πιστεύει τον ισχυρισμό της – απλώς, τον υπονοεί. Εκείνη αυτό που κάνει, όπως εξήγησε με τον απαράμιλλο τρόπο της, θέτει «ερωτήματα τα οποία είναι αναπάντητα και δεν τα απάντησε κανένας». Σύμφωνοι, αν όμως δεν αντιλαμβάνεται πώς λειτουργούν τα ερωτήματά της μέσα στα συμφραζόμενα του πολιτικού διαλόγου, τότε το πρόβλημα είναι δικό της. Προφανώς διαθέτει την «ενσυναίσθηση», που όπως έχει πει σε προηγούμενη συνέντευξή της, διαθέτουν οι αριστεροί γενικώς (καθότι πάει πακέτο με την ηθική ανωτερότητα…) Συναίσθηση των λεγομένων της, όμως, δεν έχει. Από την άλλη πλευρά, να αναγνωρίσουμε ότι έκανε τη δουλειά της. Κάποιος έπρεπε να βγάλει τη βρώμα για τον Ανδρουλάκη, ώστε να κυκλοφορήσει στην αγορά. Οποιος και αν το έλεγε από τα προβεβλημένα στελέχη θα έτρωγε φατούρο. Κορόιδα δεν είναι, το έχουν αποδείξει. Οπότε, προσφέρθηκε η εκπρόσωπος – είναι η δουλειά της, στο κάτω κάτω.

Και ο Γιώργος Παπαχρήστος στην ίδια εφημερίδα:
Σε κάτι… λάσπες γλίστρησε χθες η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, συνεντευξιαζόμενη στο πρωινό του Σκάι, αλλά ευτυχώς όλα καλά. Είναι αυτές οι λάσπες που έχουν στρώσει από καιρό διάφοροι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ και το τι θα πράξει στις μετά τις εκλογές διαδικασίες. Η εκπρόσωπος που λέτε, δεν πρόσεξε, και παραλίγο να χάσει εντελώς την ισορροπία της, αλλά όπως προανέφερα, όλα καλά τελικά.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, υπονόησε ότι η πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη ΝουΔου, μπορεί να είναι αποτέλεσμα εκβιασμού με προϊόντα παρακολούθησης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, από την ΕΥΠ. Το οποίο δεν απέχει – καθόλου μάλιστα – από τις βρωμερές διαδόσεις ότι «από κάπου τον κρατάνε, τον Ανδρουλάκη». Αλλά για να σε κρατάνε από κάπου, σημαίνει ότι κάπου είσαι ανοιχτός. Ως εκεί βέβαια δεν έφτασε η πολιτική σκέψη της φίλης Πόπης, αλλά εντάξει, νωρίς είναι ακόμη. Ας είμαστε ανεκτικοί. Μόλις ξεκίνησε η καριέρα της ως κομματικής εκπροσώπου, και επίσης – κι αυτό να μην το αγνοούμε – μόλις ξεκίνησε και η προεκλογική περίοδος. Αν και η «καλή» (χθεσινή) αρχή, μας δίνει το ερέθισμα, αλλά και τις ενδείξεις, να εκτιμήσουμε ότι κατά την πρόοδο της προεκλογικής περιόδου, προφανώς θα προοδεύσει και η δική της πολιτική ανάλυση.

Με τις ευχές μας…