«Σε γνωσιακό παραλήρημα έχει βρεθεί ο κ. Γεωργιάδης», δήλωσε ο πρώην υφυπουργός και τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Θανάσης Γιαννόπουλος. Μάλιστα χαρακτήρισε το σχέδιο για τα φάρμακα «έτσι όπως έχει τεθεί, επικίνδυνο».

 
Μιλώντας στο κανάλι «Ε», αμφισβήτησε επίσης την δυνατότητα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων να ελέγξει αποτελεσματικά τα φάρμακα.
 

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του ΕΟΦ και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Λυντζέρης, σχολίασε ότι ο ΕΟΦ έχει ελέγξει τα τελευταία χρόνια 23 γενόσημα φάρμακα, ενώ έχει δώσει εντολή για άμεσο έλεγχο των 100 πρώτων σε πωλήσεις στην Ελλάδα. Μάλιστα εκτιμά ότι «η τροπολογία θα μειώσει τις τιμές σε μόλις 100 φάρμακα». Υπενθυμίζεται ότι ο Α. Γεωργιάδης μιλούσε για 6.000 φάρμακα, ενώ ο Σίμος Κεδίκολγου για 12.000.

Ads

Τέλος, ο Δ. Λιντζέρης υποστήριξε ότι το σύνολο των πρωτοτύπων και των γενοσήμων φαρμακευτικών σκευασμάτων τα οποία κυκλοφορούν στη χώρα μας είναι αξιόπιστα, αποτελεσματικά και ασφαλή και κάλεσε όποιον διαθέτει διαφορετικά σχετικά στοιχεία να τα καταθέσει στον ΕΟΦ και στον εισαγγελέα.