Αίσιο τέλος είχε το περιστατικό με την μητέρα της 22χρονης φοιτήτριας του ΑΠΘ που αυτοκτόνησε το Νοέμβριο του 2016, πηδώντας από τον ένατο όροφο των φοιτητικών εστιών του ιδρύματος, στην οδό Λέοντος Σοφού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η γυναίκα που απειλούσε να πέσει στο κενό από την ταράτσα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Γιαννιτσών, πείστηκε να κατέβει.

Ads

Η μητέρα της φοιτήτριας έφτασε σε αυτό το σημείο διότι, παρά την προκαταρκτική εξέταση, που βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο σε εξέλιξη από τις διωκτικές αρχές για τις συνθήκες αυτοκτονίας της κόρης της, η έρευνα – όπως καταγγέλλει – δεν έχει οδηγήσει σε απτά αποτελέσματα, με την ίδια να ισχυρίζεται ότι η κόρη της οδηγήθηκε στην αυτοκτονία εκβιαζόμενη από άγνωστους ότι θα δημοσιοποιήσουν υλικό ερωτικού περιεχομένου, το οποίο κατείχαν και στο οποίο φέρεται να απεικονίζεται η νεαρή κοπέλα.

Την προκαταρκτική έρευνα είχε παραγγείλει τον Δεκέμβριο του 2017 ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, μετά από τηλεοπτικές δηλώσεις της γυναίκας, που κατήγγειλε ότι η κόρη της ήταν «μπλεγμένη σε κύκλωμα το οποίο την εκβίαζε να κάνει πράγματα παρά τη θέλησή της».

«Έχουμε δώσει όλα τα στοιχεία στις εισαγγελικές αρχές. Η μητέρα περιμένει απαντήσεις. Αμφισβητούμε το σενάριο της αυτοκτονίας. Μιλήσαμε από την αρχή για εγκληματική ενέργεια. Ζητάμε να κληθούν τουλάχιστον πέντε μάρτυρες κλειδιά για να καταθέσουν. Ζητούμε επίσης αναπαράσταση της φερόμενης ως αυτοκτονίας», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο συνήγορος της μητέρας, Αντώνης Ξυλουργίδης.

Ads