Σε απεργία πείνας ως αλληλεγγύη στον αναρχικό κρατούμενο Γιάννη Μιχαηλίδη έχουν προχωρήσει άλλοι πέντε κρατούμενοι.

Ads

Υπενθυμίζεται πως ο Γ. Μιχαηλίδης, έχει συμπληρώσει το απαιτούμενο από το νόμο διάστημα (τα 3/5 για ποινή 20 ετών και τα 2/5 για την ποινή λόγω απόδρασης), σύμφωνα με το οποίο έχει τη δυνατότητα να ζητήσει την υφ’ όρων απόλυσή του, να εκτίσει δηλαδή την ποινή του κάτω από ένα καθεστώς ελευθερίας, έχοντας μείνει στη φυλακή περίπου 9 χρόνια συνολικά.

Μετά την απεργία πείνας που έκανε το περασμένο καλοκαίρι, η οποία διήρκεσε 68 μέρες, ο ίδιος έχει προχωρήσει από τις αρχές Μαΐου σε νέα, αφού το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείται δεν του χορήγησε, όπως όφειλε, εκπαιδευτική άδεια, ενώ από τις 10 Ιουνίου κάνει και απεργία δίψας.

Όπως ενημερώνει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Βασίλης Δημάκης, ο ίδιος μαζί με δύο ακόμη κρατούμενους της Δ’ Πτέρυγας Κορυδαλλού, τον Zefi sajmir – Σίμο πρελας και Γεώργιο Σταματίου, προχωρούν σε απεργία πείνας για τα «δίκαια αιτήματα» του Γ. Μιχαηλίδη όπως αναφέρουν.

Ads

«Το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο τον Γιάννη, είναι θέμα που μας αφορά όλους τους κρατούμενους , γιατί έχουμε να κάνουμε με ένα κράτος , άτεγκτο , αδιάλλακτο και εκδικητικό , το οποίο έχει αναγάγει τον σωφρονισμό σε απευθείας τιμώρηση , αφού αδυνατεί εν τοις πράγμασι να σωφρονήσει λόγω εξόφθαλμης ανεπάρκειας και επί τούτου , τιμωρεί συλλήβδην και αδιακριτως !», επισημαίνεται επίσης.

Μάλιστα, σε απεργία πείνας έχουν προχωρήσει δύο ακόμη κρατούμενοι, ο Θάνος Χατζηαγγέλου, από την Κυριακή, 11 Ιουνίου, και από την Τρίτη 13 Ιουνίου ο Στέργιος Καλαϊτζίδης.